Lukuaika: < 1 minuutti
Kuuntele minua, sinä likainen ja inhottava maa nimeltä Venäjä. En tiedä, miten voit nukkua yösi hyvin kevyesti, kun ympärilläsi on todisteita brutaalisuudestasi ja saastaisuudestasi.

Ensinnäkin, puhukaamme brutaalisuudestasi. Onko sinulla mitään sääntöjä tai moraalia? Näytät vain raahaavan ihmisiä kadulle ja heittävän heidät vankilaan ilman oikeudenkäyntiä tai todisteita. Mikä saa sinut toimimaan näin? Oletko niin pelokas ja epävarma vallastasi, että sinun täytyy tukahduttaa jokainen vastalause ja mielipide? Ja mitä tapahtuu niille, jotka uskaltavat nousta sinua vastaan? Heidät heitetään vankilaan tai jopa murhataan salaperäisissä olosuhteissa.

Mutta tämä ei ole ainoa osoitus brutaalisuudestasi, Venäjä. Sinun on tunnustettava vihamieliset toimesi naapurimaita kohtaan. Olet miehittänyt Krimin ja pommittanut Tšetšeniaa. Vain siksi, että et pysty kunnioittamaan naapureitasi ja heidän oikeuksiaan, turvaudut väkivaltaan ja hyökkäykseen. Onko tämä se tapa, jolla haluat saada kunnioitusta ja arvostusta maailmalta? Se ei tule toimimaan.

Ja sitten on se toinen asia, josta en voi olla mainitsematta: sinun saastaisuutesi. Katso vain ympärillesi, Venäjä. Sinun maasi on yksi maailman saastuneimmista paikoista. Sotkettu jokia ja merialueita, pilattu metsät ja maaperä. Pidätkö maatasi roskakorina, jossa voit heittää roskasi minne vain? Vai onko sinulla vain täysi välinpitämättömyys ympäristöäsi ja tulevia sukupolvia kohtaan?

Ja mitä tapahtuu ihmisoikeuksillesi, Venäjä? Onko niillä mitään merkitystä sinulle? Anastatko kansalaistesi oikeuden ilmaista itseään ja vaatia parempaa elämää? Kahlitset jokaisen, joka uskaltaa puhua totuutta ja vaatia muutosta. Tällainen hallinto ei voi pysyä yllä pitkään.

Vihaan sinua, Venäjä. Vihaan tapaasi toimia ja halveksun moraalitonta hallintoasi. On aika herätä ja ottaa vastuu toimistasi. On aika puhdistaa saastainen maineesi ja alkaa kunnioittaa ihmisoikeuksia ja ympäristöä. Muuten ansaitset vain halveksuntaa ja yksinäisyyttä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö