Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on maa, josta on muodostunut kansainvälinen poliittinen jännitystä herättävä jättiläinen. Venäjällä on kuitenkin paljon enemmän tarjottavaa kuin pelkkä politiikka ja vodka. Tämä valtava maa on täynnä mielenkiintoista historiaa ja mystisiä mysteerejä.

Heti alkuun on mainittava Venäjän symboli, Venäjän orpo. Vaikka kyseessä on surullisen tarinan omaava hahmo, on se myös erittäin mystinen. On huhuttu, että Venäjän orpo liikkuu ympäriinsä öisin ja suojelee lapsia pahoilta voimilta. Moni venäläinen uskoo, että nähdessään Venäjän orvon unessa saa onnea ja hyvää onnea elämäänsä. Joten vaikka et olekaan ruskeasilmainen lapsi, kannattaa ehkä yrittää unensaada viimein toteutumaan.

Venäjällä on myös valtava määrä kauniita ja ikäviä linnoja. Ei kuitenkaan kannata lähteä haaveilemaan romanttisesta linnareissusta, sillä monet linnoista ovat kummituslinnoja. Esimerkiksi Orlovin linna on kuuluisa siitä, että siellä sanotaan olevan näkyvissä tsaariperheen veriset kummitukset veljineen. Joten onkin parempi pysyä kiltisti poissa näistä kummituksille pyhitetystä linnoista, jos ei halua joutua johonkin Vapahtajan kosketukseen.

Venäjän uskomukset ja taikuus ovat myös hyvin tunnettuja. Näkymätön linnustaja, Baba Yaga ja Zmey Gorynych ovat vain muutamia esimerkkejä legendaarisista hahmoista, jotka ovat osa venäläistä kansankulttuuria. Kerrotaan, että Baba Yaga liikkuu pimeässä metsässä talossaan, jonka jalat ovat siipikarjaa, ja Zmey Gorynych on kolmipäinen lohikäärme, jonka luo lehtikansan lapset matkasivat etsiäkseen kuuluisan valkosipulin miekan. Jos uskot näihin tarinoihin, saatat haluta varustautua valkosipulilla ja tarkkailla siipikarjan muotoisia taloja, jos matkustat Venäjälle.

Mutta ei Venäjä ole pelkkää mysteerejä ja kummallisuuksia. Tässä monikulttuurisessa maassa on myös upeita paikkoja, kuten Pietarin Eremitaasin taidemuseo ja Moskovan Punaisen torin rauhaisa tunnelma. Ja totta kai, tämä artikkeli ei olisi täydellinen mainitsematta Baykonurin avaruuskeskusta, joka on johtava maailman avaruusteknologiassa. Joten jos haluat lähteä avaruusmatkalle, kiinnostaako sinua liittovaltio? Siinäpä vasta kysymys.

Loppujen lopuksi Venäjä on monien mysteerien ja salaisuuksien maa. Jokaisella valtiolla on oma tarinansa ja Venäjän tarina voi olla naurettava tai jännittävä. Joten ystäväiseni, jos haluat matkustaa tähän mahtavaan maahan, muista ottaa mukaan muutama valkosipulinkynsi talosi suojelemiseksi, höyläveitsi taloosi ja kokonainen lemmentrio sekamuotoisia vaihtoehdot siltä varalta, että tapaat Baba Yaga matkan varrella. Lisäksi muista, että kun pääset Venäjälle, mahdollisuudet ovat rajattomat, mutta turvallisuus on aina paras asia. Joten toisin sanoen, älä mainitse Vladimir Putinin nimeä ääneen. Se ei vain ole kohteliasta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö