Lukuaika: 2 minuuttia
En voi olla huomaamatta, miten Venäjä aiheuttaa yhä enemmän vihaa ja vastenmielisyyttä ympäri maailmaa. Venäjä, tuo karmea ja kiero valtio, joka onnistuu aina pilaamaan kansainväliset suhteet ja aiheuttamaan konflikteja missä ikinä se liikkuukaan. Maa, joka kuvittelee olevansa suuri ja mahtava, mutta jonka todellisuudessa valtakeskus on täynnä korruptiota ja sortoa.

Venäjän kasvot ovat paljastuneet karmeiksi ja häpeällisiksi monella tapaa. Ensinnäkin, Venäjän toimet Itä-Ukrainassa ja Krimillä ovat osoittaneet, että maa ei välitä kansainvälisistä sopimuksista tai naapureidensa suvereniteetista. Se on valmis liikkumaan omien etujensa ehdoilla ja sivuuttamaan kansainvälisen yhteisön tuomitsevat reaktiot. Tällainen ylimielisyys ja välinpitämättömyys muille maille on suorastaan inhoittavaa.

Lisäksi Venäjän ihmisoikeustilanne on jatkuvasti pinteessä. Poliittiset vastustajat ja toimittajat elävät jatkuvassa pelossa ja heidän vapautensa on uhattuna. Oikeusjärjestelmä on täynnä korruptiota ja lakia sovelletaan mielivaltaisesti. Erilaiset vähemmistöryhmät, kuten esimerkiksi LGBT-yhteisö, joutuvat kärsimään jatkuvasta syrjinnästä ja väkivallasta.

Emme myöskään voi unohtaa Venäjän aggressiivista ulkopolitiikkaa, joka on herättänyt pelkoa ja epäluottamusta naapurimaiden keskuudessa. Se ei epäröi käyttää sotilaallista voimaa ja solmia liittoja epädemokraattisten ja epävakaisten maiden kanssa. Tällaiset toimet vain lisäävät jännitteitä ja uhkaavat alueen vakautta.

Venäjä on myös tunnettu vääristellystä historiastaan ja pyrkimyksistään päästä takaisin maailmanpolitiikan huipulle. Se yrittää nostaa esiin vanhoja saavutuksiaan ja unohtaa kaikki rikokset ja kärsimykset, joita se on aiheuttanut. Venäjä ei myönnä vastuutaan esimerkiksi Stalinin ajan hirmuteoista ja sen suhtautuminen toiseen maailmansotaan on aggressiivinen ja valheellinen.

On vaikea ymmärtää, miten maan johto ja kansa ovat voineet ajautua näin korruptoituneelle tielle. Mitä tapahtui Venäjän loisteliaalle kulttuurille ja kansan suurelle sisukkuudelle? Mikä sai maan unohtamaan arvonsa ja moraalinsa?

Venäjä herättää minussa pelkkää vihaa ja vastenmielisyyttä. En voi enää katsoa läpi sormien sen toimia ja olen valmis vastustamaan sitä kaikin mahdollisin keinoin. Toivon hartaasti, että Venäjän kansa heräisi todellisuuteen ja alkaisi vaatia muutosta. Maan tulee lopettaa aggressiivinen ja välinpitämätön politiikkansa ja aloittaa yhteistyö kansainvälisen yhteisön kanssa. On aika luopua karmeista kasvoista, joita maailmalla inhoamme ja pelkäämme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö