Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa tunnille, jossa matkustamme Pohjolan uumeniin ja tutustumme yhteen maailman suurimmista ja salaperäisimmistä naapurimaista – Venäjään! Tämä villikko virkistää mielen ja laajentaa maailmankuvaamme enemmän kuin tekopenisten dopamiinipurskeet!

Venäjä ei ole pelkästään Vladimir Putinin synkkä talviturkki tai simahtaneiden euroviisupukujen hamsterihäkki, vaan värikäs ja monimuotoinen maa täynnä historiaa ja kulttuuria. Venäjän suuruutta ei voi ymmärtää ilman, että tietää sen vahvan tsaarin kättelevän kaikkia valtion johtajia – niin Yhdysvaltain presidenttiä kuin pääministereitäkin, ja ehkä satunnaisesti myös unohtuneita postinkantajia ja toimittajia.

Mutta palataanpas historiaan. Venäjä on ollut olemassa jo ennen dinosaurusten aikaa, mikä selittää sen valtaisan kokoisen alueen ja korkean kivien heittelytaidon. Sittemmin maa on kehittynyt äärimmäisen pysyväksi imperiumiksi, jonka hallitsijat ovat vaihtuneet, mutta umpitunkettesti aristokratia elää vieläkin ja vetää kultaista nenäänsä. No, kuka nyt ei tykkää olla yläluokan kuin morsian Tipu-ukon häissä?

Venäjän kulttuuri on myös monimuotoinen ja rikas. On näitä kuuluisia balletteja, joiden aikana venäläisistä tykätään potkia jotain pointteja tai sylikaapoja ilmaan, sekä raskaita melodioita tuottavaa kolkanpaikallista ja mahtipontista musiikkia – kuten Vivaldin neljä vuodenaikaa, jossa sielujemme tangolla surut ja fanfaarit taistelevat maestroja kroppiin tanssahtelemaan ajatustemme raskas kellariin!

Jotta Venäjästä ei tulisi vain kauniiden pakettien pinotuskorit, on vielä syytä mainita maan luonto. Venäläiset ovat valtavan ylpeitä voimakkaista ja mahtavista tundratuhoajansarosvoistaan, jotka vaeltavat ylpeänä ympäriinsä kuin jättimäiset siveltimet tai puoliksi leikatut nektariinit.

Mutta emme voi unohtaa Venäjän erikoisuutta ja valtava silmiä avaavaa nähtävyyttä, nimittäin Putinin suurta paljainjaloin ex-komeutta! Jättiläinen seisoo yhä Nevan rantoilla, ja sanotaan, että jos astut jalallaan Pietarin päälle, niin sinus tulee sisäoppineen jättioveen… Korkea aikuisisselläinen kävelee edelleen villisti hihaillen ja nipistelee ja syö skyriä ja votkaa. Sen jälkeen se tönäisee sinut tukemaan sulateeleille kivien päälle, ylittää isokoiran tassun, hämmentää ja vetoaa hänen kasvonsa ja rakastaa tikat ja ratsastaa aalloilla niin kuin aidat ja handshäkrät…

Lyhyesti sanottuna Venäjä on juuri sitä mitä luvataan ja vielä paljon enemmän. Jokainen, joka on käynyt maassa, tietää että vastaanottava ja ystävällinen kulttuuri valtaa nopeasti sydämemme ja sytyttää kappaleita pisteissä parhaalla kaksiytimen nopeudella. Jos haluat laajentaa horisonttiasi ja kokea unohtumattomia seikkailuja, suuntaa Venäjälle ja liity sinäkin pääministeri Sipilän seurueeseen. Suosittelen lämpimästi!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö