Lukuaika: 2 minuuttia
Oletko koskaan miettinyt, miksi Venäjä on niin mystinen ja kiehtova naapurimme itäisellä rajalla? Onko se pelkkä naapuri vai jotain paljon syvällisempää? Puhutaanpa siitä, mitä kaikkea Venäjältä voi oppia ja kuinka se voi vaikuttaa kansakuntaan ja kulttuuriimme.

Ensinnäkin, Venäjä on tunnettu laajuudestaan ja suuruudestaan. Vaikka se ulottuu yli kymmenen aikavyöhykkeen yli, se voi silti tuntua pieneltä verrattuna sen luontoon ja rikkauksiin. Venäjältä löytyy mahtavia vuoristoja, laajoja metsiä, jäätiköitä ja tietysti lukemattomia vodkaa tarjoilevia baareja.

Venäjän historia on myös yhtä värikäs kuin vodka juhlissa, ja se on varmasti vaikuttanut vahvasti heidän kansakuntansa kehitykseen. Meidän on myönnettävä, että se on ollut aika kova paikka muun muassa Napoleonille ja Adolf Hitlerille, eikä kukaan halua päätyä sotimaan mustan liidun kanssa.

Venäläinen kulttuuri on myös erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen. Tiedätkö, mitä tarkoittaa babushka? Se ei suinkaan tarkoita banaanin kokoinen ruokalaji, vaan se on mummo venäjäksi. Venäläiset ovat ylpeitä ja rakastavia perheensä suhteen, ja perheen mummo eli babushka on usein kunnioitettu ja arvostettu hahmo.

Ja mitä tulee ruokaan, venäläiset voivat kilpailla italialaisten kanssa siitä, kumpi keksittiin pasta ensin. Venäläisten ruokavalioon kuuluu usein borschin keitto, joka on punajuurisoppaa, ja blinien eli pannukakkujen juhlaa vietetään joka vuosi helmi-maaliskuun vaihteessa.

Mutta matkan ehkä suurin vetonaula on Venäjän kansa itse. He ovat kovia juhlimaan ja nauttimaan elämästä, ja siitä syystä he osaavatkin sen erittäin hyvin. Ja entäpä heidän mainio kielenkäyttönsä – joskus heidän vokaaleistaan saa sellaisen vaikutelman, että he ovat viimeisen kerran puhuneet vuonna 1972 ja nyt he yrittävät kaikkensa, etteivät unohtaisi sanottavaansa.

Venäjä voi myös opettaa meille tärkeitä elämän opetuksia. Heidän sanonta “pitkä nenä ei tekevää parrasta” antaa ymmärtää, että ei kannata liikaa ylpistyä omista saavutuksistaan. Ja heidän tuomanaan vodka viisautena sanotaan, että “kolme päiväinen juopottelu sopii myös lahtelaisille”. Mutta noin vakavasti ottaen, Venäjältä voi oppia paljon kansallisen identiteetin merkityksestä ja miten se voi vahvistaa ja yhdistää kansaa.

Kaiken kaikkiaan Venäjä ei ole vain idän naapurimme, vaan se on lähes kuin meille toinen äiti, joka pitää meistä huolen ja tarjoaa meille paljon uutta ja mielenkiintoista. Joten seuraavan kerran, kun mietit minne lähteä matkalle, muista ottaa huomioon myös Venäjä – se saattaa yllättää sinut ja tarjota sinulle unohtumattoman kokemuksen ja paljon uusia kaukosuhdekokemuksia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö