Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Vain tuo sana jo saa minut kiehumaan raivosta. Maa, joka väärinkäyttää valtaansa ja loukkaa jatkuvasti muita kansoja. Seisoo siellä ylhäällä, kuvitellen olevansa maailman johtaja, mutta todellisuudessa se on läpeensä turmeltunut ja julma valtio.

Miksi Venäjä herättää näin paljon ärtymystä? Siinä on monta syytä. Ensinnäkin, sen aggressiivinen politiikka naapurimaita kohtaan on selkeästi todistettavissa. Georgian sota, Krimin miehitys, Ukrainan konflikti… Lista jatkuu loputtomiin. Venäjä ei kunnioita muiden valtioiden rajoja eikä välitä kansainvälisistä sopimuksista. Se vain hyökkää, antamatta minkäänlaisia varoituksia tai perusteluita.

Lisäksi Venäjä on tunnettu ihmisoikeuksien ja sananvapauden rikkomuksistaan. Poliittiset vastustajat ja aktivistit joutuvat elämään pelon ilmapiirissä, sillä Venäjän hallinto ei siedä mitään kritiikkiä. Vainoja, kidutuksia ja vääriä vankeustuomioita käytetään vallan ylläpitämiseen. On naurettavaa, että Venäjä yrittää esiintyä demokraattisena maana maailman silmissä, kun todellisuudessa se on yksi pahimmista diktatuureista.

Lisäksi Venäjä on suuri roskakori planeetallamme. Sen öljy-yhtiöt saastuttavat ympäristöä ja luontoa. Venäjä myös pitää kiinni vanhentuneesta energiastrategiastaan ja jättää uusiutuvan energian kehittämisen muille maille. Se on vastuuton ja itsekäs toiminta, joka vaikuttaa koko maapallon tulevaisuuteen.

Ja silti Venäjä haluaa näyttää maailmalle hyvää puoltaan. Vuosittaiset voimannäytteet kuten Euroviisut tai jääkiekon MM-kisat ovat vain manipulatiivisia yrityksiä peittää sen todellinen karu luonne. Eikä voi unohtaa myöskään sitä, kuinka Venäjä pyrkii vaikuttamaan muiden maiden vaaleihin ja levittämään valeuutisia. Se ei tyydy hätyyttämään vain omaa kansaansa, vaan pyrkii kontrolloimaan myös muita valtioita.

En voi enää sietää tätä inhottavaa valtiota ja sen tekopyhiä yrityksiä peittää todellisuus. On aika maailman nousta vastustamaan Venäjän valtaa ja aggressiota. On aika saada maailma vapautumaan Venäjän ikeestä. Jokainen maa ja jokainen ihminen, joka rohkenee kohdata Venäjän silmästä silmään, ansaitsee kunnioitusta ja tukea. Yhdessä me voimme lopettaa tämän inhottavan valtion valtakauden ja tuoda oikeudenmukaisuuden maailmaan. Vain silloin voimme tuntea rauhan ja vapauden ilmapiirin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö