[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko kyllästynyt siihen, että jokaisesta tavasta kuluttaa tulee heti huono omatunto? Ei hätää, Suomen yhteiskunta on täynnä keinoja kestävämpään kuluttamiseen. Lähde mukaan matkalle kohti ympäristöystävällisempää ja vähemmän syyllistävää elämäntapaa!

Ensinnäkin, unohtakaa kaikki ”tee se itse” -vinkit. Me suomalaiset olemme mestareita askartelemaan ja korjaamaan kaikenlaista, mutta joskus on vain parempi ostaa uusi tuote. Ei ole mitään järkeä yrittää korjata kahvinkeitintä, joka on hajonnut jo kolme kertaa. Se on kuin yrittäisi hoitaa parannuskeinoa syöpään desinfiointiaineella. Se ei vaan toimi, uskokaa meitä.

Toiseksi, kannattaa unohtaa myös kaikki trendikkäät superfoodit. Suomalaiset marjat ja muut luonnon antimet ovat ihan tarpeeksi superia meille. Ei ole mitään järkeä ostaa acai-marjoja Brasiliasta, kun meillä kasvaa ihan yhtä hyviä marjoja omassa takapihassa. Välillä tuntuu, että trendiruoka onnistuu vain pilaamaan hyvän ruuan maineen. Porkkanalatte, kebab-kakkuset, mansikkapitsa… ääh, antakaa meille takaisin tavallinen kotiruoka!

Kolmanneksi, unohtakaa hormonihurmokset kaupassa. Älä mene nälkäisenä ruokakauppaan ja älä myöskään salli oman mielenjohteen johtaa sinua ostamaan jättisuklaalevyä vaikka olisit luvannut itsellesi syödä terveellisesti. Suomalainen sisu on paras ase tätä taistelua vastaan. Sisun voimalla voimme vastustaa suklaanhimoa ja kiusausta ostaa sitä kallista luomuappelsiinimehua, jota ilman voimme helposti elää.

Neljänneksi, ei kannata seurata tyhjänpäiväistä keskustelua siitä, kumpi on parempi: kestokassi vai muovikassi. Faktahan on se, että ihmiset unohtavat aina kestokassinsa kotiin ja lopulta kaikki yhdeksän miljardia muovikassia pyörivät kaikkien kaappien ja komeroiden nurkissa. Tsemppiä siis kaikille sinne hyödyttömien muovikassien jahtaukseen!

Viidenneksi, suomalainen lähikauppa on kaiken alku ja juuri. Suomalainen kauppias tuntee sinut henkilökohtaisesti ja tietää mitä olet ostamassa ennen kuin ehdit itse sanoa ”ketsuppi”. Et myöskään voi unohtaa ruokamuistoja lapsuudestasi, kun juoksit naapurin kaupasta ostamaan jäätelöä. Ne ovat tärkeitä muistoja meille suomalaisille ja siksi meidän pitää tukea lähikauppojamme!

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä, kannattaa muistaa, että kaikki hyödyllisyys ei tule ostamisesta. Voit kuluttaa aikaasi ja nauttia elämästä monilla muillakin tavoilla. Käy lenkillä, lue kirjaa, vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Muistakaa myös pitää hauskaa ja nauraa paljon, se on paras tapa kehittää kestävää kulutusta elämässä!

Joten liittykää meihin ja kehitetään yhdessä kestävää kulutusta Suomen maassa. Muistakaa, että pienillä teoilla on suuri vaikutus ja yhdessä voimme tehdä maailmasta hieman paremman paikan elää. Se olisi kaikille hyödyksi. Ja hei, jos mikään muu ei auta,han voi aina muuttaa Suomeen ja ihailla täältä maailman puhtaimpia jäätiköitä ja lumisia metsiä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö