Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Tuo naapurimme itäsyntyisessä paskassa, jonka olemassaolo tuntuu perkeleenä jokaisen rehellisen ihmisen selkärangassa. Mitä helvettiä siellä oikein tapahtuu?

Venäjän nykytila on yhtä kuin hopealuoti keskelle maailmanrauhaa. Heillä on johtajana Venäjän uusi suuri tsaari, Vladimir Putin, joka pyörittää maataan kuin omistaisi sen itse. Omahyväinen aivokääpiö, joka käyttää kalunsa koko maailman häpäisemiseen.

Katsotaanpa vaikka sitä, mitä Venäjän tekemiset ovat saaneet aikaan viime vuosina. Georgian sota vuonna 2008, Ukrainan miehitys Krimille vuonna 2014 ja jatkuvat provokaatiot naapurimaiden rajoilla. Eikä unohdeta myöskään Syyrian konfliktia, jossa Venäjä on suorastaan syöttänyt sotaa ja tuhonnut viattomien ihmisten elämiä omaksi hyväkseen.

Mutta se ei todellakaan riitä! Venäjän vaikutukset eivät rajoitu vain sen naapurimaihin, vaan ne tuntuvat myös maailmanlaajuisesti. Sosiaalisen median manipulointi ja vaalivaikuttaminen ovat vain jäävuoren huippu siitä, mitä Venäjän kaavoissa todella tapahtuu. He levittävät tietoisesti valheita, luovat keinotekoisia konflikteja ja yrittävät horjuttaa länsimaisia demokratioita. Kaikkea tätä vain oman vallanhimonsa tyydyttämiseksi.

Mutta miksi emme puutu tähän sirkukseen? Miksi annamme Venäjän jatkuvasti paskoa kanssamme maailman rauhaa? On aika herätä ja näyttää Venäjälle, että he eivät voi enää jatkaa tätä vallanhimoista menoaan.

On aika asettaa kovat pakotteet ja toimia yhteisesti Venäjän aggressiivisia toimia vastaan. On aika lopettaa Putinin pelleily ja osoittaa, että emme aio antaa hänen käyttää maailmanrauhaa omien tavoitteidensa pelinappulana.

Mutta miksi ihmeessä emme tee sitä? Miksi annamme Venäjän jatkuvasti astua kantapäillemme ja nauraa siinä samalla meidän selkämme takana? Riittääkö kahvin- ja öljyn himo meidän päättäjillemme niin paljon, että he ovat valmiita uhraamaan maailmanrauhan ja ihmishenkien kohtuuttomien voittojen vuoksi?

Venäjä on vastenmielinen maa, joka levittää maailman ympäri syöpäänsä ja tuhoaansa. En voi ymmärtää, miten joku voi yhä kannattaa tätä järjetöntä valtaa käyttävää diktatuuria. On aika katkaista tämä käsi, joka yrittää hallita maailmaa ja saattaa Venäjä vastuuseen teoistaan.

Ja lopuksi sanon: Venäjä, saatana vieköön, lopeta pelleily ja ota vastuu teoistasi. Maailma ei anna sinulle loputtomasti anteeksi, vaan aika saavuttaa sinut ja ajaa sinut polvilleen. Toivottavasti se tapahtuu pian, jotta voimme palata rauhan ja ihmisten väliseen vilpittömään vuorovaikutukseen, ilman Venäjän käsiä kuristamassa meitä selkämme takana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö