[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Maailman suurimpaan maahan tutustuminen voi olla melkoinen seikkailu. Onhan Venäjä kuin valtava riisipallo, joka on sekoitettu vodkaan ja sakeen ja jätetty matalaan lämpöön hautumaan vuosisadoiksi. Aina silloin tällöin joku pyrkii puremaan palasta pois, mutta lopulta jäävät vain harvat ja valitut tämän mystisen naapurin pauloihin.

Venäjä on kuin lapsi karkkitehtaassa – täynnä suloisia herkkuja ja yllätyksiä, mutta myös kaoottista ja arvaamatonta. Maan historia on yhtä värikästä kuin baba ja tarjoaa valtavasti aineistoa niin vakavalle historian tutkijalle kuin vitsiniekallekin.

Ensimmäisenä hyvinä naapureina Venäjä ja Suomi ovat vuosisatoja sitten kehittäneet tapoja pitää hauskaa yhdessä. Myös naapurin pihalla on leivottu piirakoita ja jaettu kylmiä oluita. Suomalaiset ovat myös oppineet Venäjän kurinpitoon, sillä Venäjän keittiössä sekä ruoat että opit on pidettävä hyvin järjestyksessä.

Venäjän historia on täynnä upeita tarinoita ja kiehtovia henkilöitä, kuten esimerkiksi Pjotr Tšaikovski, Fjodor Dostojevski ja Vladimir Putin nimetäksemme muutamia. Heitä kaikkia yhdistää vahva ja omaperäinen venäläinen luonne. Venäläinen on kuin karhu – vahva ja pelottava, mutta sisimmässään pehmeä sydämeltään.

Mutta älkäämme unohtako myöskään Venäjän merkittävää asemaa maailmanpolitiikassa. Venäjä on kuin pikkupoika, joka haluaa olla aina kaikessa paras ja pelottelee muita suurella sotakoneistollaan ja öljyvarannoillaan.

Venäläisestä kulttuurista on helppo löytää myös hauskuutta. Esimerkiksi venäläiset sananlaskut ovat kimurantteja ja tarjoavat oivallisen tilaisuuden hieman mukailla kieli poskessa. ”А на воре и шапка горит”, eli suomeksi ”varas polttaa hattuakin”, viittaa siihen, kun joku on aivan liian innokas saavuttaakseen jotain.

Venäjän kieli on varsinkin suomalaiselle saunavieraalle suuri mysteeri. Kun venäläinen sanoo ”до свидания” eli ”näkemiin”, voimme kuvitella hänen tarkoittavan ”voi sinua tervassa paistettua”. Vaikka naapuri on joskus hieman hankala ymmärtää, ei se haittaa, sillä naapurin kanssa voi aina viestiä elein ja hymyin.

Joten jos haluat lähteä tutkimaan Venäjää ja sen kiehtovaa historiaa, varaudu siihen, että matkasi on täynnä yllätyksiä, herkullisia herkkuja ja iloisia ihmisiä. Se on kuin kävelisit suoraan satuun, josta et halua palata takaisin. Joten laita balalaikka soimaan, sukat jalkaan ja matka kohti maan mystistä naapuria idästä voi alkaa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö