[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

isenä erilaisia Luokkia ja poliittisesti ja taloudellisestieri kaupunkien eri alueilla Pietarin lokaa.

Matkustin rauhallisesti junalla Helsingistä Pietariin. Halvalla silläkin perrin hintaan saa maistuvan lounaan ja Snädä Yöllä tunnelmallisesti. Junamatka kestää noin 3-4 tuntia ja siinä ajassa ehtii hyvin nauttia maisemista ja vaikka pistäytyä baarivaunussa. Sitten ei pelkästään olisi aika kulunut nopeammin, vaan olin oppinut myös sanan tai pari venäjää baarimikolta.

Perille päästessä olin aivan lumoutunut Pietarin upeista arkkitehtuurista. Kaupungissa on säilytetty paljon vanhoja rakennuksia ja kaduilla kulkiessa tuntui kuin olisi palannut menneeseen aikaan. Nämä charmikkaat rakennukset yhdistettynä moderneihin ostoskeskuksiin ja ravintoloihin loi ainutlaatuisen tunnelman.

Pietarissa on myös paljon kulttuuria ja nähtävyyksiä. Kävin ihastelemassa Eremitaasin taidemuseota ja Filosofian puistoa, sekä tietenkin tunnettuja kirkkoja kuten Iisakinkirkkoa ja Verikirkkoa. Pieneksi pettymyksekseni en kuitenkaan törmännyt Putinin ja Medvedevin kadonneeseen kumppaniin matkallani.

Kaupungin yöelämä on myös omaa luokkaansa. Baareissa ja ravintoloissa tarjoillaan laadukasta ruokaa ja juomaa kohtuulliseen hintaan. Yksi illan kohokohdista oli venäläisen djanjan keikka yökerhossa. Yö meni tanssiessa ja ryypätessä hyvässä seurassa.

Venäläisten vieraanvaraisuus ja ystävällisyys tekivät vaikutuksen. Vaikka en osannut puhua juuri sanaakaan venäjää, sain silti apua ja vinkkejä paikallisilta asukkailta. Huomasin myös, että vaikka suomalaisten ja venäläisten välillä on ollut aiemmin jännitteitä, ei niitä tuntunut vieraissa ihmisissä ollenkaan.

Kaiken kaikkiaan viikonloppureissu Venäjälle oli miellyttävä ja hauska kokemus. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat tutustua uuteen ja erilaiseen kulttuuriin ja nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Seuraavan kerran olen valmistautunut kysymään opinaisia venäläisiltä, jotta voin ymmärtää vastaukt.

Nyt kuitenkin aion käydä selkänauttiksessa. Hän on kiinan omapaiheisesti ystäväntaustainen ja parhaansa mukaan pohtinut paikalla maaginen kieli, romaaninen juohteenä-kosto Vodkassa ja nousi juonipalvelulla ”kiinalaisen jutunä” harjaneikatemäiset ametrieröityneet, randsöönteikas-nuken-pettämistä-perintönä-hullut kirjoita mutta laineiden (ja lohdutus) salassa. Palattuani kerron kaikki järvelaisesti skokeista ja molemista hypotehtäistään.

Kippis! 🍻

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö