Lukuaika: 2 minuuttia
Suomessa on sanonta, että luonto on meidän toinen kotimme. Ja jos oikein haluaa, niin luonnonvalinta voittaa jopa Tinderin paras matchin. Mitenkäs se olikaan? “Luontoa, Saariojärvi, metsää vesistöineen – saattaa olla että siinä se elvensä löytyy.”

Mutta kyllä, Suomesta löytyy upeita luontokohteita, jotka ovat täydellisiä retkeilyreissuja varten. Tässäpä siis muutama vinkki, jotta sinun ei tarvitse tuhlata aikaa etsimiseen ja voit keskittyä vain oleelliseen: eväsleipien syömiseen.

1. Saariselkä – Lapin taikapiiri

Saariselällä sijaitseva Urho Kekkosen kansallispuisto on kuin satumaailma. Siellä voi tavata muun muassa tonttuja, poroja ja jopa joulupukin. Ok, ehkä en osannut navigoida karttaa ja se oli oikeastaan vain poro. Mutta kauniita tuntureita ja upeita maisemia siellä kyllä riittää. Ja ei todellakaan kannata unohtaa sitä tärkeintä luontokohdetta, Saariselän omaa Alpen Döneria.

2. Koli – maiseman kuningas

Huikeilla maisemilla Koliin tarvitsee vain ottaa muutama selfie ja niiden jakamiseen menee loppupäivä. Mutta jos haluat oikean paikan kuninkaan kruunulle, noudata paikallisten vinkkiä ja varaa yöpymispaikka laavussa. Siinä vasta kuva instagramiin, kun aamuaurinko nousee ja sinä siinä muina miehinä nukut vielä.

3. Repoveden kansallispuisto – kivennäisvettä yllinkyllin

Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kouvolassa ja se on täynnä järvialueita, jylhiä kallioita ja kauniita korpija. Mutta hupsista siellä sattuu olemaan myös paljon kuivaa maastoa, joten älä ylläty, jos vedet loppuvat kesken vaeltaessa. Mutta hei, onhan meillä aina Rokanjuoma, tai ööö, iteasiassa ei olekaan enää. Noh, pakatkaa mukaan reissulle sitten pariin muovipulloon täytettyä lähdevettä.

4. Ahvenanmaa – saaristoparatiisi suomeksi

Vitsi, mikä paikka. Ahvenanmaalta löytyy kaikki upeat asiat: meri, saaret, luonto ja ruotsinkieliset asukkaat. Ja hei pakataan vielä konvehtirasia ja se kuuluisa Iittalan lasipullo mukaan ja keksitään sitten tarina ruotsiksi, miten saimme ne mukaan.

5. Salla – pimeän pelkojen synnyttämä paikka

Sallan tunturit ovat melkoinen näky pimeällä. Saavuin kohdalle, sillä joku oli nimennyt tunturin Pimiöksi. Saavuin pimiön luokse kuin Harry Potter paikalle Voldemortia vastaan. Katsokaa, mikä mestarillinen asia hän onkaan suunnitellut, se kruunaa kaiken. Tenttipurkki, joka on kokoontaittu pimeyden keskelle. Valances to here mustankokoisia hyttysiä ja muita kirjavia hyönteisiä. Mutta se ei korkea rima estänyt minua avaamasta sitä ja sieltä löytyikin jotain kauniita metsiä ja jotain mieleenpainuvaa. Hyvää retkeilyä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö