Lukuaika: 2 minuuttia
Voi jestas sentään, suomalaiset! Tiedättekö mikä on sellainen maa, joka on kuin suuri lumouksellinen leijona? Se on hirvittävän iso, sillä on karvaiset karvat ja se murisee aina kun Putin astuu lähelle. No ei, en tarkoita Suomen hallitusta, vaan sen naapurimaata Venäjää!

Venäjä on maa, joka on aina ollut kuin mysteerikone. Moni hämmästelee sen suuruutta ja monipuolisuutta. Mutta tiedättekö, että Venäjä ei ole aina ollut niin suuri? Ennen vanhaan se oli vain pieni kylä, josta Joulupukin pakettiautotkin saivat alkunsa. Mutta ajan myötä se kasvoi ja kasvoi, kunnes siitä tuli yksi maailman suurimmista valtioista. Nyt Venäjällä on jo lähes 150 miljoonaa asukasta ja niistäkin valtaosa taitaa olla karhuja ja susia.

Mutta Venäjä ei ole pelkkä karhu ja susi -valtio, vaan myös todellinen matkailun helmi. Siellä on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että jopa Donald Trump jaksaisi siellä pyöriä. Yksi suosituimmista matkailukohteista on Pietari, joka tunnetaan myös nimellä “Pietarikin linnake”. Siellä voi ihailla näitä koristeellisia linnoituksia ja juhlia valkoisten öiden aikaan, kun aurinko ei laskekaan koko yönä. Jos se ei ole maailmanluokan juhlintaa, niin mikä sitten on?

Mutta ei Venäjä ole vain arkkitehtuurin ja historiallisten nähtävyyksien valtakunta, vaan myös luonnonkaunis maa. Se tarjoaa upeita maisemia ja luontokohteita niin rentoutumiseen kuin seikkailuun. Esimerkiksi Baikaljärvi on yksi maailman syvimmistä ja vanhimmista järvistä, jossa voi kävellä jäätä pitkin ja yrittää saada sieltä piparin kalaan.

Ja tietysti, kuten jokainen todellinen ruoan ystävä tietää, Venäjä on myös ruokakulttuurin mekka. Oivallinen borsch-keitto ja vodka suolakurkkujen kera ovat vain muutamia maistuvia esimerkkejä venäläisestä keittiöstä. Mutta ennen kuin alat tilata viidettä vodkaa, muista, että Venäjän kansa on tällä hetkellä todella terveellisesti elävä kansa. Se johtuu siitä, että he harrastavat usein lumiauraukseen liittyvää urheilua ja huutavat WD-40 -spraypurkkeille.

Ja tietenkin, kun puhutaan Venäjästä, on pakko mainita kaksi erittäin kuuluisaa nähtävyyttä: punainen tori ja Kremlin palatsi. Punainen tori on kuin suuri ulkoilmamarket, jossa myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä – kuten matkalaukkuja, hampurilaisia, ja ehkäpä jopa yksi Putinin kävelystokka! Ja Kremlin palatsi puolestaan on kuin suuri museomaailma, jossa voi tutustua Venäjän historiaan ja hallitsijoihin. Täytyy vain muistaa, että kremliläisten suosikki ilmaisu on “Älä räpiköi” ja se tarkoittaa, että kannattaa pysyä kiltisti pois kielletyiltä alueilta.

Loppujen lopuksi Venäjä on kuin iso ja rosoinen timantti, joka pitää kauniin pintansa allaan. Se on maa täynnä historiaa, luontoa ja yllätyksiä, joka ei jätä ainuttakaan vierailijaa kylmäksi. Ja jos joku sanoo, ettei Venäjä ole vierailun arvoinen, niin vastaa hänelle vain: Ei se mitään, sitä varten onkin ne muumifanituotekaupat! Siinä vasta maa, josta löytyy aitoa suomalaisuutta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö