[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Hei hei ja tervetuloa Venäjälle – maan, joka tunnetaan mahtavasta historiastaan, mutta myös hieman hämmentävistä nykyhetken tapahtumistaan. Venäjä on kuin elävä vitsi, joka jatkaa kertomistaan vuosien saatossa.

Pitkän historian aikana Venäjä on nähnyt monenlaisia vaiheita. Alkuun maa tunnettiin nimellä Kiovanklaani, sitten se oli Ruotsin vallan alla ja lopulta kasvoi suureksi ja mahtavaksi Venäjän keisarikunnaksi. Keisarit ja tsaritsat hallitsivat maata aina lokakuun vallankumoukseen saakka, jolloin Venäjä päätti kokeilla jotain uutta ja muuttua Neuvostoliitoksi.

Neuvostoliiton aikana Venäjä eli hieman kuin villi lapsi – esimerkiksi kommunistinen puolue hallitsi maata kovaan ääneen ja kaikki oli hyvin tasa-arvoista… paitsi tietenkin johtajien ja kansan välillä. Onneksi kommunismi ja Neuvostoliitto menivät lopulta konkurssiin, ja Venäjä päätti kokeilla länsimaisempaa demokratiaa. Nykypäivän Venäjä onkin täynnä jännitystä ja draamaa, aivan kuin suosikkinäxuimissamme.

Venäjällä on myös maine räiskyvänä ja värikkäänä kansana, ja se näkyy myös maan kulttuurissa ja perinteissä. Esimerkiksi venäläiset jäätanssijat ovat kuin taiteltuja origameja jäällä – sulavia ja kauniita, mutta silti hieman pelottavia. Ja kyllä, vodka on suuressa roolissa monessa juhlassa ja tapahtumassa. Mutta se on myös suurin syy siihen, miksi venäläiset ovat niin hyviä juhlimaan ja laulamaan karaokea.

Mutta Venäjän värikäs historia ja nykypäivä eivät ole pelkästään hyvää huumorimateriaalia. Valtiolla on myös vakava puolensa – muun muassa suuret luonnonvarat, kuten öljy ja kaasu, ovat tehneet Venäjästä yhden maailman rikkaimmista maista (niin myös Venäjän johtajia, heh). Mutta onneksi maassa on myös monia muita asioita, jotka saavat matkailijat hymyilemään ja rakastumaan tähän hulluttelevaan paikkaan.

Tsekkaa esimerkiksi Pietarin upea arkkitehtuuri ja Moskovan punaiset avaruuslentokentät – jos et ole vielä nähnyt kosmista versiota Disneylandista, se tulee täällä varmasti eteesi. Ja jos olet taitava matkaaja, voit yrittää napata itse vangitsevan balalaikan pelaajalta.

Ehkä ikimuistoisin kokemus Venäjällä on kuitenkin ihmeetöntä kuulla venäläisen isännän tarjouksessa sanoja: ”Tervetuloa Venäjälle – maahan, jossa jääkarhut syövät meidät, mutta me syömme kasviksia jääkarhujen kanssa”. Se tiivistää kaiken oleellisen Venäjästä – rohkeus, hulluus ja yllätyksellisyys.

Joten jos kaipaat seikkailua, dramaattisia käänteitä ja hieman erilaista kulttuuria, Venäjä on ehdottomasti sinun paikkasi! Mutta varoituksen sana: maassa on myös paljon omituisia lakeja ja sääntöjä, joten kannattaa olla varovainen ja aina pitää passisi mukana. Tai muutoin saatat päätyä Venäjän omaleimaiseen versioon kepposista – vodkakännissä ja kylpytakki päällä Moskovan kaduilla.

Mutta tylsyyteen ei ole vaaraa Venäjällä. Täällä jokainen päivä on kuin värikäs ämpäri täynnä juustoja – täynnä yllätyksiä ja uusia kokemuksia. Joten pakkaa matkalaukkusi ja tervetuloa Venäjälle, kunhan vain unohdat kaikki ne Neuvostoliiton kauhutarinat – täällä on luvassa paljon enemmän hauskoja hetkiä ja aurinkoista päivää kuin kommunistit koskaan antoivat sinulle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö