Lukuaika: < 1 minuutti
Pohjoisen naapurimme Venäjä on jälleen kerran osoittanut olevansa häpeällinen maa, jolla ei tunnu olevan minkäänlaisia moraalin tai poliittisen järjen rippeitä. Venäjän jatkuvat provokaatiot ja aggressiivinen käytös eivät ole enää yllätys kenellekään, mutta niiden jatkuva toistuminen saa minut kyseenalaistamaan, onko Venäjän johtajilla mitään käsitystä siitä, miten toimia vastuullisen valtion tavoin.

Poliittinen ja moraaliton läsnäolo Venäjän toimissa on pistänyt silmään erityisesti viime vuosina. Se on miehittänyt Krimin ja aloittanut sotilaallisen konfliktin Itä-Ukrainassa, loukaten Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja kansainvälistä oikeutta. Lisäksi Venäjä on sekaantunut Yhdysvaltojen ja muiden länsimaiden vaaleihin sekä yrittänyt destabilisoida Eurooppaa tukemalla äärioikeistoa ja monia muita epädemokraattisia toimia.

Venäjän välinpitämättömyys ihmisoikeuksia ja oikeusvaltioperiaatetta kohtaan on myös pöyristyttävää. Viime aikoina on noussut suuren yleisön tietoisuuteen Venäjän vankilasysteemin julmuus ja kidutukset, jotka ovat päivittäistä arkea monille venäläisille poliittisille toisinajattelijoille ja ihmisoikeusaktivisteille. Kaiken tämän lisäksi Venäjän hallinto on syyllistynyt lukuisiin ihmisoikeusrikkomuksiin myös Tšetšenian homo- ja lesboväestöä kohtaan, josta ei valitettavasti juuri puhuta kansainvälisessä mediassa.

Moraalisesti pohjanoteerauksensa Venäjä kuitenkin saavutti MH17-lentokoneen alasampumisessa. Vaikka kaikki todisteet viittaavat siihen, että lentokone ammuttiin alas Venäjän tukemien separatistien toimesta, Venäjä edelleen kieltäytyy vastuusta ja estää kansainvälistä tutkimusta tapahtuneesta. Tämä osoittaa täydellistä piittaamattomuutta uhrien omaisista ja halveksuntaa kansainvälistä yhteisöä kohtaan.

Venäjä myös jatkuvasti yrittää hyökätä länsimaiden päätöksentekoon ja pyrkiä sotkemaan niiden sisäpolitiikkaa. Näin se yrittää luoda itselleen vahvemman aseman kansainvälisessä politiikassa ja levittää omaa propagandaaan. Venäjän aggressiivisen informaatiosodankäynnin tavoitteena on hämärtää totuuden ja valheiden välinen rajan ja luoda epävarmuutta länsimaiden kansalaisten mieliin.

On korkea aika, että länsimaat lopettavat Venäjän poliittisen ja moraalittoman läsnäolon hyysäämisen ja käyvät tiukempaan dialogiin sen kanssa. Tämä on tärkeää paitsi oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien puolustamiseksi, myös maailmanrauhan turvaamiseksi. Venäjä ei voi jatkuvasti rikkoa kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisten oikeuksia ilman seurauksia. On aika, että maailma osoittaa Venäjälle, että sen toiminta ei ole hyväksyttävää ja että sen on aika muuttua vastuullisemmaksi toimijaksi kansainvälisissä asioissa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö