Lukuaika: 2 minuuttia
Vihdoinkin on aika puhua suoraan ja sanoa se ääneen: Venäjä on inhoamisen arvoista paskaa.

Ei enää tarvitse peitellä sitä, että tämä maa ja sen hallinto ovat jo vuosikymmeniä olleet maailman silmätikkuja ja turhautumisen lähteenä. Venäjän toimet niin oman kansansa kuin kansainvälisen yhteisönkin suhteen ovat olleet kaikkea muuta kuin rakentavia.

Eikö olekin hyvä, että Putin ja kumppanit saavat taas ulottaa kyntensä Krimin kriisissä ja sotkeneet Ukrainan rauhanomaisen tulevaisuuden? Tai kuinka Venäjä jatkuvasti sekaantuu muiden maiden sisäisiin asioihin ja rikkoo kansainvälistä oikeutta?

Älkää antako minun edes aloittaa ihmisoikeusloukkauksista ja vallanpitäjien korruptiosta. Venäjän demokratia ja lehdistönvapaus ovat vain peitenimiä, sillä totuus on, että Putinin hallinto on täynnä ahneita ja mielivaltaisia diktaattoreita.

Mutta entäpä talous? Venäjän öljy ja kaasu ovat tuoneet maalle vaurautta, mutta samalla myös riippuvuutta ulkomaisista markkinoista. Ja kun Venäjän talous menee taantumaan, ei hätä ole tämän hallinnon keksimä keinoista saada talous nousuun, vaan se syyttää muita maailman valtoja ja yrittää pelotella niitä omilla suurilla aseilla ja uhkauksilla.

Venäjän epäpätevät johtajat ovat vahingoittaneet maansa mainetta ja asemaa maailmalla. Heidän jatkuvat aggressiiviset ulostulonsa ja sotilaalliset toimet vain osoittavat, että Venäjän johto ei piittaa muista maista tai kansainvälisistä sopimuksista. He haluavat vain lisää valtaa, vaikka se tarkoittaisi muiden maiden ja kansojen kärsimistä.

Ja vielä pahinta on se, että venäläisten kanssa ei ole mahdollista käydä järkevää keskustelua tai neuvotella rauhanomaisesti. Venäjä jatkaa itsepäisesti omaa agendaansa, vaikka se aiheuttaa maailmalle suuria ongelmia ja tuskaa.

Kaiken tämän vuoksi onkin aika sanoa se ääneen: Venäjä on inhoamisen arvoinen kohde maailmalla. Sen johto on vastuussa monista kärsimyksistä ja ongelmista, joita on aiheutettu oman kansan ja muiden maiden kansojen keskuudessa.

Maailmalla on tarvetta yhteistyölle ja rauhalle, ei lisää konflikteja ja aggressiota. Toivottavasti Venäjän johdossa joku joskus herää ja ymmärtää, että tämä menneiden aikojen ajattelutapa on tuhoon tuomittu ja maailman on aika siirtyä eteenpäin. Siihen asti meidän on vain pakko jatkaa taistelua ja pitää Venäjä tarkassa seurannassa, jotta se ei tuhoa enemmän kuin jo on tuhonnut.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö