[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Voi Venäjä, mikä ikuisesti vaivaava paise naapurimaittesi kyljessä! Vai miten muuten kuvailisin tätä inhottavaa naapuria, joka jatkuvasti vaikeuttaa ja häiritsee naapurikansojensa elämää.

Venäjä, tuo suuruudenhullu itäinen valtakunta, jolla ei tunnu olevan minkäänlaista kunnioitusta toisten rajoja tai itsenäisyyttä kohtaan. Sen sijaan se pyrkii jatkuvasti levittämään vaikutusvaltaansa ja määräilemään naapureidensa poliittisia päätöksiä.

Ulkopoliittisesti Venäjä on osoittanut aggressiivista ja ennakoimattomuutta. Krimin valtaaminen ja manipulointi Itä-Ukrainan konfliktissa ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten Venäjä ei piittaa kansainvälisestä laista tai sopimuksista.

Naapurimaat elävät jatkuvassa epätietoisuudessa siitä, mitä Venäjä seuraavaksi keksii tehdä. Onko se seuraavana päivänä kohdistamassa talouspakotteita, tukemassa kapinallisia tai uhkailemassa sotilaallisella voimalla?

Kansalaisyhteiskunnan ja demokratian kannalta Venäjä on pelottava esimerkki. Sananvapaus ja poliittisten vastustajien oikeudet ovat lakaistu Venäjällä maton alle, ja korruptio kukoistaa. Mutta naapurimaat joutuvat silti tekemään kauppaa ja yhteistyötä tällaisen valtion kanssa.

Venäjän aggressiivinen ulkopoliittinen linja vaikuttaa myös talouteen ja turvallisuuteen naapurimaissa. Taloudellisesti riippuvaiset valtiot, kuten Valko-Venäjä tai Armenia, eivät voi vastustaa Venäjän vaatimuksia, vaan joutuvat tekemään kompromisseja itsenäisyydestään ja kansainvälisistä sopimuksista.

Vaikka Venäjä olisi naapurimaille tärkeä kauppakumppani, sen brutaali ja aggressiivinen politiikka vaikuttaa myös kansalaisten hyvinvointiin. Sotilaallisten uhkien ja pakotteiden vuoksi alueen turvallisuustilanne on jatkuvasti epävakaa ja talouden kehittymistä haitataan.

On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö asettaa Venäjälle selkeät rajat ja vaatii sitä noudattamaan kansainvälistä oikeutta ja kunnioittamaan naapureidensa itsenäisyyttä. Naapurimaiden on myös yhdessä puolustauduttava Venäjän aggressiota vastaan ja vauhditettava omia taloudellisia uudistuksiaan, jotta ne voivat vähentää riippuvuuttaan naapurinsa tahdosta.

Venäjä, ota tämä viesti vastaan: ole parempi naapuri ja lopeta läheisten valtioiden häärääminen. Maailma ei pelaa vanhoilla heikkoa hallitsevilla agendilla, vaan kansainvälisellä lainsäädännöllä ja rehellisellä kanssakäymisellä. On aika lopettaa tämä inhottava naapurus ja antaa naapurimaiden elää rauhassa ja itsenäisesti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö