Lukuaika: 2 minuuttia
Jos haluatte tietää, miksi Venäjä on niin vastenmielinen naapurimme, tässäpä muutama syy ja niiden seuraukset.

Ensinnäkin, Venäjä on perusteiltaan aggressiivinen ja epädemokraattinen valtio, jonka johtaja Vladimir Putin on hyväksikäyttänyt valtaa ja sortanut omaa kansaansa jo lähes kaksikymmentä vuotta. Hän on luonut Venäjästä huonosti toimivan petokoneiston, joka pyrkii puuttumaan muiden maiden asioihin ja levittämään omaa valheellista propagandaa. Tämä ei ole hyväksyttävää toimintaa maailmassa, jossa vallitsee kansainvälinen lainsäädäntö ja ihmisoikeudet.

Sekä sisäpoliittisesti että ulkopoliittisesti Venäjä on turmellut kansainvälistä järjestystä ja aiheuttanut levottomuutta monissa maissa. Se on valloittanut Krimin ja liittänyt sen laittomasti omaan valtioonsa, rikkonut Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja hyökännyt Georgian ja Moldovan alueille. Nämä toimet ovat osoitus Venäjän halusta laajentua ja saavuttaa uutta maailmanvaltaa.

Venäjä myös uhkailee jatkuvasti naapureitaan sotilaallisesti ja pyrkii levittämään omaa vaikutusvaltaansa Euroopassa esimerkiksi energiapolitiikan kautta. On selvää, että Venäjän tavoite on heikentää Euroopan yhtenäisyyttä ja alistaa naapurimaat omaan tahtoonsa. Tämä on iso uhka rauhalle ja vakaudelle Euroopassa.

Lisäksi Venäjä on sekaantunut lukuisiin vaaleihin ympäri maailmaa, kuten Yhdysvaltain presidentinvaaleihin vuonna 2016 ja Ranskan presidentinvaaleihin vuonna 2017. Se on yrittänyt vaikuttaa muiden maiden hallituksiin ja levittää omaa näkemystään maailmanpolitiikasta. Tämä ei ole hyväksyttävää toimintaa, ja se pitää tuomita voimakkaasti.

Venäjä on myös vastuussa monista ihmisoikeusrikkomuksista sekä kotimaassaan että ulkomailla. Sillä on oma vankileiriverkostonsa, jossa vangitaan ja kidutetaan poliittisia vastustajia ja ihmisoikeusaktivisteja. Lisäksi Venäjä on ollut osallisena Syyrian konfliktissa, jossa sen liittolaisena toimiva hallinto on syyllistynyt lukuisiin sotarikoksiin ja ihmisoikeusloukkauksiin.

Kaiken tämän seurauksena Venäjä on koko maailman ja erityisesti Euroopan turvallisuusuhka. Sen aggressiivisesta ja ennakoimattomasta toiminnasta kärsivät monet naapurimaat ja koko kansainvälinen yhteisö. Jos haluamme säilyttää rauhan ja vakauden maailmassa, meidän on vastustettava Venäjän toimia ja asetettava sille kovia taloudellisia ja poliittisia pakotteita.

On aika lopettaa Venäjän pahoinpitely ja saattaa se vastuuseen teoistaan. Naapurimaana sen tulisi ymmärtää, että se ei voi jatkaa tätä epäinhimillistä käytöstä ja luoda maailmaa oman mielensä mukaan. Meidän on kaikkien yhdessä puolustettava demokratiaa ja ihmisoikeuksia ja asetettava Venäjälle selvät rajat. Ei ole enää aika antaa sen puuhastella ja uhkailla rauhaa maailmassa. Nyt on aika toimia ja osoittaa Venäjälle, että sen toiminta ei ole hyväksyttävää eikä se tule jatkumaan ilman seurauksia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö