Lukuaika: 1 minuutti
Suomen naapurissa sijaitseva Venäjä on yksi maailman suurimmista valtioista, mutta samalla myös yksi inhottavimmista. On vaikea löytää toista maata, joka olisi yhtä kyyninen, ahne ja aggressiivinen. Venäjän koko olemus ja toiminta huokuvat pahuutta ja petollisuutta.

Venäjän pitkä historia on täynnä valloitusta, sortoa ja väkivaltaa. Jo tuhansien vuosien ajan se on pyrkinyt laajentumaan ja alistamaan muita alueita ja kansoja itsensä alle. Nykypäivänäkin se jatkaa samaa linjaa, vaikka on nimittänyt itseään demokratiaksi. Mutta millainen demokratia se oikeasti on, kun kansalaisilla ei ole sananvapautta tai oikeutta vaikuttaa maan asioihin?

Venäjä yrittää jatkuvasti vaikuttaa myös muiden valtioiden politiikkaan ja talouteen omien etujensa vuoksi. Se sekaantuu toisten maiden sisäisiin asioihin ja pyrkii horjuttamaan kansainvälistä yhteistyötä. Ja kaiken tämän se tekee vain oman hyödyn tavoittelun vuoksi, välittämättä lainkaan muiden ihmisoikeuksista tai hyvinvoinnista.

Venäjä ei myöskään piittaa ympäristöstä, vaikka sen valtaan kuuluu suuri osa maapallon pinta-alasta. Samaan aikaan kun maan johtajat rikastuvat, luonto ja eläimet kärsivät. Arktisella alueella se on ottanut käyttöön uusia rahtireittejä ja kaivoksia, vaikka se tietää ympäristölle koituvan tuhon.

Myös ihmisoikeudet ovat Venäjällä kaukana eurooppalaisesta tasosta. Homo- ja transfobinen lainsäädäntö, median sensuuri ja oppositiopoliitikkojen vainoaminen ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten Venäjä kohtelee omia kansalaisiaan. Eikä ulkomaalaisiakaan suvaita, kuten on nähty esimerkiksi Ukrainan konfliktissa ja Krimin miehityksessä.

Venäjän toiminta on herättänyt loukkausta ja turhautumista monissa maissa, ja se ei ole ensimmäistä kertaa. On aika toimia ja osoittaa, ettei sellainen käytös ole hyväksyttävää. Euroopan unionin ja muiden demokraattisten maiden on yhdistettävä voimansa ja asetettava Venäjä vastuuseen teoistaan.

Venäjä on inhottavuuden huippu maantieteellisellä kartalla, ja se ei ole huomion arvoinen pelkästään siksi, että se on suuri ja rikas valtio. Se on huomion arvoinen, koska sen toiminta ja arvot ovat tuhoisia ja vaarallisia. On aika ottaa kantaa ja osoittaa, että Venäjän toiminta ei ole hyväksyttävää. On aika lopettaa sen eteneminen ja palauttaa oikeudenmukaisuus ja inhimillisyys maailman kartalle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö