Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka kauan meidän suomalaisten täytyy enää sietää Venäjän alati kasvavaa aggressiota ja uhkailua? Mediat on täynnä otsikoita Putinin puheista ja Venäjän suunnitelmista, mutta miksi kukaan ei puhu siitä todellisesta karusta totuudesta, joka tapahtuu raflaavien valokeilojen ulkopuolella?

Venäjä on vuosikymmenien ajan rikkonut kansainvälisiä sopimuksia ja loukannut naapurimaittensa alueellista koskemattomuutta. Georgian ja Ukrainan miehitykset ovat vain jäävuoren huippu siitä, mitä Venäjä oikeasti tekee. Krimin ja Itä-Ukrainan valloitus ei ole mitään muuta kuin selkeää aluevaatimuksen toteutusta, jossa Venäjä käyttää häikäilemättä sotilaallista voimaansa hyväkseen.

Mutta mikä onkaan Venäjän todellinen tavoite? Ei ainakaan luoda rauhaa ja vaurautta naapurimaitten kanssa, vaan pikemminkin laajentaa omaa vaikutusvaltaansa ja lopulta palauttaa entisen Neuvostoliiton alueen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Rauhanomaisia neuvotteluja ei ole ollut tarkoituskaan, vaan Venäjä pyrkii vallan ja alueiden haltuunottoon väkivaltaisin keinoin.

Ja miksi muu maailma ei tee mitään? Toisin kuin Venäjän propagandassa väitetään, kyse ei ole läntisten maiden juonitteluista vaan selkeistä kansainvälisen oikeuden loukkauksista. Mutta ilmeisesti Venäjän öljy ja kaasu ovat tärkeämpiä kuin kansainväliset sopimukset ja naapurimaiden turvallisuus.

Entä miten Venäjän sisäinen tilanne ja ihmisoikeudet? Puhdas katastrofi. Toimittajat ja oppositiopoliitikot ovat jatkuvasti murhattuina tai vangittuina, vain sen vuoksi, että uskaltavat kritisoida Putinin hallintoa. Korruptio rehottaa ja tavalliset kansalaiset elävät köyhyydessä. Mutta siitä ei ole helppo puhua, kun Putinin lisäksi on myös puolalaisia ja ukrainalaisia juonittelemassa. Samaan aikaan Putinin hallinto kuitenkin käyttää valtavia summia rahaa kaikenkokoiseen propagandaaan ja propagandaan lännessä.

Ehkä on aika lopettaa piittaamattomuus? Aika ymmärtää, että Venäjä ei ole vain naapurimaa, vaan valtio, joka uhkaa jatkuvasti Euroopan ja maailman turvallisuutta ja vakautta. On aika ottaa vakavasti läntinen yhteistyö ja varmistaa, että Venäjä ei jatka toimiaan ilman seuraamuksia. Venäjä ei lopeta aggressiivista käytöstään, ennen kuin sille asetetaan rajat ja vastuu teoistaan.

Karu totuus Venäjästä on paljon raflaavien otsikoiden ja propagandan takana. Se on valtio, joka haluaa laajentaa vaikutusvaltaansa väkivallalla ja jolla ei ole mitään kunnioitusta kansainvälistä oikeutta tai ihmisoikeuksia kohtaan. On aika pysähtyä ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on, eikä antaa sen enää jatkaa valheet ja uhkailut. On aika tehdä jotain, ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö