Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka kauan meidän suomalaisten täytyy sietää Venäjää ja sen jatkuvaa aggressiota? Pientä naapurimaatamme on rämpinyt vuosikymmeniä tämän raakalaismaisen ja itsekeskeisen suurvallan varjossa. Kylväen pelkoa, levittäen tuhoa ja lisäten jännitteitä joka puolella.

Venäjän politiikka on kuin puhdas inho ja vastenmielisyys. He eivät välitä kansainvälisistä sopimuksista eivätkä ihmisoikeuksista. He polkevat demokratiaa ja sananvapautta, ja tekevät mitä haluavat ilman seuraamuksia.

Krimin valtaaminen, Ukrainan sota, Georgian miehitys, poliittisten vastustajien myrkyttäminen ja salamurhat, sotaharjoitukset lähellä rajojamme… Luulevatko he todella, että me suomalaiset olemme tyhmiä ja sokeita? Että emme näe heidän aikeitaan ja aggressiotaan? Että me emme kykene puolustamaan itseämme?

Venäjä on kuin pahin painajaisemme, mikä ei tunnu loppuvan koskaan. He pyrkivät kontrolloimaan ja pelottelevat naapurimaitaan kuin tyly isäntä, jolta ei uskalla vastustaa. Ja silti heitä kohdellaan kuin “vakavaa keskustelukumppania” ja heidän valtavaa voimaa ja rikkauttaan ihannoimme ja kadehdimme.

Eikö ole jo aika herätä ja lopettaa tämän inhottavan käytöksen hyväksyminen? Ei ole oikein, että pieniä naapureitamme kohdellaan kuin orjia ja pelätään, ettei Venäjä suutu. Meidän on aika puolustaa itseämme ja muita oikeudenmukaisuuden puolesta.

Venäjä, miksi et voi vain elää rauhassa ja kunnioittaa muita kansoja? Miksi et voi antaa naapureilleen vapauden ja oman identiteetin? Miksi et voi lakata yrittämästä alistaa muita ja tyytyä olemaan osa kansainvälistä yhteisöä?

Siksi sanon, että Venäjä on inhottava ja vastenmielinen valtio, joka ei ansaitse kunnioitustamme tai yhteistyötämme. On aika olla tarpeeksi naapurikansaan kohdistuvaa tylyyttä ja sortoa. Meidän on pysähdyttävä ja asetettava rajoja Venäjälle, ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö