Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on synkkä ja pelottava maa, josta kantautuu jatkuvasti uutisia väkivallasta, korruptiosta ja sortotoimista. Tämä pahamaineinen valtio on levittänyt kauhua ja ahdistusta ympäri maailman jo vuosien ajan, eikä näytä lopettavan sitä missään vaiheessa.

Venäjä on osoittanut olevansa täysin piittaamaton ihmisoikeuksista ja kansainvälisistä sopimuksista. Se on valloittanut naapurimaita ja loukannut niiden rajoja ilman mitään välittämistä muusta maailmasta. Ja mitä kansainväliset yhteisöt tekevät? Ne tyytyvät vain ärhäkkäästi tuomitsemaan, mutta eivät tee konkreettisia toimia estääkseen Venäjän aggressiota.

Inhottavin puoli tässä koko öykkärimäisessä kansakunnassa on sen johtaja, Vladimir Putin. Tämä egoistinen ja vallanhimoinen mies on jo vuosikymmenien ajan riistänyt Venäjän kansalta vapauden ja itsenäisyyden. Hän kontrolloi kaikkea, mitä tapahtuu Venäjällä ja luo pelon ilmapiirin, jossa kukaan ei uskalla vastustaa häntä. Hänen tavoitteenaan on palauttaa Neuvostoliiton entinen suuruus, vaikka se tarkoittaisi muiden maiden ja kansojen sortamista ja alistamista.

Venäjä ei myöskään kaihda keinoja pyrkiessään omiin tavoitteisiinsa. Se on osallistunut vaaleihin, joissa on epäilty vaalivilppiä, se on värvännyt agentteja eri puolilta maailmaa levittämään propagandaa ja se on jopa sekaantunut muiden valtioiden vaaleihin. Tämä on täysin häpeällistä ja osoittaa Venäjän päättäväisen pyrkimyksen vaikuttaa muiden maiden poliittisiin prosesseihin ja levittää epävakautta.

Venäjä on myös tunnettu hirvittävistä ihmisoikeusloukkauksistaan. Kansalaisia vainotaan ja heitä pidätetään mielivaltaisesti, poliittiset vangit eivät saa asianmukaista oikeudenkäyntiä ja kidutusta käytetään valtion välineenä. Eikä ole mikään ihme, että sananvapaus ja lehdistönvapaus ovat käytännössä olemattomia Venäjällä.

On aika tehdä selväksi, että Venäjä on globaali uhka ja inhottavuus koko maailmalle. Se tulee nähdä sellaisena ja sen toimet tulee tuomita ankarasti. On aika asettaa pakotteita ja muita toimia, jotka pakottavat Venäjän lopettamaan aggressiivisen käytöksensä ja kunnioittamaan kansainvälistä lakia.

Meillä on velvollisuus tuleville sukupolville estää Venäjää levittämästä kauhua ja ahdistusta ympäri maailman. On aika toimia ja lopettaa tämä vakava uhka maailmanrauhalle ja vakaudelle. Venäjä – sinun aikasi on ohi. Maailman tulee yhtenäisesti seistä vastaan ja lopettaa tämä inhottava valtio ennen kuin se on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö