Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Aivan kuin tuo sana ei jo itsessään aiheuttaisi vatsanväänteitä ja oksetusta. Neuvostoliiton tuhoisat jäljet ovat edelleen näkyvissä vuosikymmeniä myöhemmin, mutta mikä pahinta, Venäjä ei ole oppinut virheistään. Pian se on vainoharhainen ja aggressiivinen uhka naapurimaidensa rauhalle ja kansainväliselle yhteiselle.

Millainen maa ja kansa voi olla niin julma ja röyhkeä, että se valloittaa ja miehittää toisen valtion osan omaan etunsa vuoksi? Vastaako Venäjä muka noihin kysymyksiin? Ei tietenkään. Sen sijaan Venäjä vain jatkaa provosointiaan ja vahvistaa pelkästään itseään vastaan olevia viholliskuvia.

Onko se todella niin yllättävää, kun Venäjä onkin täynnä vain brutaalia ja sotaisaa historiaa? Katsotaanpa Tšetšeniaa, Georgiaa, Ukrainaa ja Krimiä. Näillä ja monilla muilla alueilla Venäjä on vain toistanut samaa kaavaa: alueellisten valtioiden valloittaminen ja kansojen sortaminen. Eikä unohdeta myöskään ihmisoikeusloukkauksia ja poliittisten vastustajien vainoamista.

Mutta mitä voi odottaa maalta, joka on itsevaltainen ja korruptoitunut? Venäjän hallinto on täynnä Putinin ja hänen lähipiirinsä korruptiota ja välinpitämättömyyttä. Valtion eliitti on uppoutunut rikastumiseen kansan kustannuksella. Kansa kärsii niin taloudellisesti kuin poliittisestikin. Esimerkiksi kriittisten äänien vaiennuttaminen ja mielenosoitusten tukahduttaminen ovat arkipäivää Venäjällä.

Mutta miksi kukaan uskaltaisi kyseenalaistaa Venäjän? Senhän kaikki tietävät, että se on suurvalta ja sillä on valtava määrä ydinaseita. Kyllä, Venäjä saattaa olla suuri ja pelottava, mutta se ei tee siitä oikeutettua käyttämään valtaa muita vastaan. Eikä se tee siitä hyväksyttävää, että Venäjä käyttää ydinaseitaan uhkauksena naapureilleen ja maailmalle.

Venäjä on vain ja ainoastaan Neuvostoliiton jälkeläinen, jolla on samoja kamalia piirteitä, jos ei jopa pahempia. Se on vain varjo entisestä itsestään, joka jatkuvasti pyrkii vahvistamaan asemansa maailmassa ja ottamaan haltuunsa uusia alueita. Se on epävakaa ja ennalta-arvaamaton valtio, joka aiheuttaa globaalia levottomuutta.

Loppujen lopuksi, Venäjä on ja tulee aina olemaan Neuvostoliiton lapsi. Valitettavasti se ei ole lapsena oppinut mitään muuta kuin vallan ja voiman käytön. Toivomme sydämestämme, että Venäjä alkaisi vihdoin oppia kunnioittamaan muita valtioita ja kansoja, mutta pelkäämme, että se on pelkkä utopia. Vainoharhaisuuden, ahneuden ja vihan varjossa Venäjä jatkaa tuhoisaa polkuaan ja hukuttaa maailman synkkyyteensä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö