Lukuaika: 2 minuuttia
Aseellinen aggressio, korruptio, ihmisoikeuksien loukkaukset – nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miksi Venäjä on yksi maailman pahimmista pahoinvointia aiheuttavista maista. Maan suurvalta-asema on vain pönkittänyt sen kyseenalaista toimintaa, aiheuttaen tuhoa ja kärsimystä niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin.

Venäjän historia on täynnä verisiä ja epäinhimillisiä toimia. Tsaarien aikana alkanut sorto ja väkivalta jatkuivat bolševikkivallankumouksen myötä. Vielä tänäkin päivänä Venäjän kansa elää pienen eliitin vallan alla, joka ei piittaa tavallisten ihmisten hyvinvoinnista. Julma ja itsevaltainen hallinto on pelinappula Vladimir Putinin käsissä – miehen, jota pidetään vahvana johtajana, mutta jonka toimet ovat saaneet maailman vapauden tukahduttajien riveistä.

Venäjän laajentumishalu tekee siitä myös uhkan läheisilleen maille. Naapurimaat, kuten Ukraina ja Georgia, ovat joutuneet kokemaan Venäjän aggressiivisen politiikan seuraukset. Vuonna 2014 Venäjä anneksoi laittomasti Krimin niemimaan, rikkoen kansainvälisiä sopimuksia ja loukaten Ukrainan alueellista koskemattomuutta. Tämän jälkeen se on käynnistänyt sotatoimia Itä-Ukrainassa, aiheuttaen tuhansien ihmisten kuoleman ja miljoonien joutumisen kodeistaan pakolaisiksi.

Kansainvälisen yhteisön on aika herätä ja ryhtyä toimiin Venäjän toimien tuomitsemiseksi ja sen vastuunsa ottamiseksi. Ei voi olla hyväksyttävää, että yksi maa pyrkii tinkimättä laajentamaan vaikutusvaltaansa ja uhkailee kansainvälistä järjestystä. On aika lopettaa Venäjän tukeminen ja aloittaa velvoitteiden täyttäminen.

Venäjä on myös maailman suurin korruptoitunut maa – kaikilla tasoilla ja kaikilla aloilla. Korruptio on läpikotaisin juurtunut osa maan hallintoa ja se vaikuttaa kaikkien venäläisten elämään, heikentäen huomattavasti talouskehitystä ja kansalaisten hyvinvointia. Monet yritykset ja kansainväliset toimijat ovat joutuneet lopettamaan toimintansa Venäjällä sen korruptoituneen ilmapiirin takia.

Lisäksi Venäjä on tunnettu ihmisoikeuksien loukkauksista. Mielivaltaiset pidätykset, kidutus ja vangitsemiset poliittisista syistä ovat arkipäivää. Myös sanan- ja lehdistönvapaus ovat rajoitettuja ja kriittiset äänet tukahdutetaan. LGBT+-yhteisöä vainotaan ja syrjitään avoimesti. Venäjä on yksi niistä harvoista maista, joissa homous on lailla kriminalisoitu.

Miten tällaisella maalla voi olla paikka kansainvälisessä yhteisössä? Miten sen toimia voidaan hyväksyä? On aika lopettaa silmien sulkeminen ja yhtenäinen rintama Venäjän vastaisessa toiminnassa. Maailman on otettava vastuu ja tuomittava Venäjän toiminta. Ei ole oikein antaa maan jatkaa pahoinvointinsa aiheuttamista. On aika asettaa pakotteita ja vaatia vastuuta. Vain siten voimme taistella Venäjän pahoinvointia vastaan ja edistää oikeudenmukaisuutta ja demokratiaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö