[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, tuo pahamaineinen ja pahoinvoivuutta herättävä naapurimme. Sieltä, itärajan takaa, ei tunnu tulevan muuta kuin murheita ja pelkoa. Onko se sitten niin vaikea pysyä ruodussa?

Me suomalaiset olemme eläneet vuosikymmeniä pelon ja epävarmuuden alla Venäjän varjossa. Olemme tottuneet kilpistymään sen suuren naapurimme rajojen ympärillä ja välttelemään kaikin keinoin sen hermostuttamista. Mutta riittääkö se? Ei tietenkään.

Venäjä jyllää koko ajan yhä aggressiivisemmin ja käyttäytyy kuin omistaisi meidät ja koko maailman. Sen revanssiajatukset ja vanhakantainen maailmankuva ovat saaneet sen katkeraksi ja katkeruus tarttuu meihin. Emme voi enää kääntää katsettamme pois ja olla tekemättä mitään. Meidän on aika ottaa vahva ote ja puolustaa itseämme. Meidän on aika sanoa stop Venäjän aggressiolle ja itsekkyydelle.

Tällä hetkellä Venäjä rikastuu ja vahvistuu milloin minkäkin verukkeen varjolla ja me olemme sen pelinappuloita. Se saa meidät reagoimaan ja reagoimaan oikeaan aikaan, mutta reaktiomme ei riitä. Sellaista Venäjä haluaa. Se haluaa hallita meitä ja asettaa meille ehtoja. Ja me antaudumme. Uskomme sokeasti kaiken, mitä se höpöttää meille ja teemme mitä käsketään.

Ei näin. Me olemme täydessä oikeudessamme vaatia omaa paikkaamme ja hyväksyntää itsenäisenä valtiona. Me emme tahdo olla pelinappuloita. Me olemme suomalaisia, jotka ansaitsevat oman vapaan ja itsenäisen elämän ilman Venäjän uhkausta.

Tuskin löytyy yhtäkään suomalaista, joka ei olisi pahoillaan idän suunnalta tulevista uutisista, jotka ravistelevat vakaan ja demokraattisen maan mainetta. Venäjä on kuin lapsi, joka ei hyväksy tulleensa kiellon kuulolle. Se ei tottele mitään. Ei rajoja, ei lakeja, ei moraalisia ehdotuksia. Se ottaa mitä haluaa ja pahoinpitelee meitä, jotka haluamme seurata sääntöjä ja vakavuutta.

On aika herätä ja näyttää Venäjälle, että olemme vahvoja, itsenäisiä ja kykeneviä puolustamaan rajojamme ja arvojamme. Ei ole mitään järkeä ratsastaa pelon aallolla ja toivoa, että Venäjä kohtelee meitä hyvin jos vain olemme hiljaa ja tottelemme. On aika osoittaa rohkeutta ja seisomaan jyrkkänä Venäjälle. Olemme tarpeeksi hyviä antamaan ääniämme kuuluviin ja vaatimaan oikeuksiamme. Venäjän on aika lopettaa pelailu ja kunnioittaa meitä, suomalaisia, naapureinaan.

Olemme tarpeeksi vahvoja tässä, eikä meidän tarvitse antaa Venäjälle mitään. Olemme Pohjolan sankareita ja perkeleesti saamattomat kaiken sen edessä, minkä Venäjä on meille vuosien varrella tarjonnut. Olemme tarpeeksi vahvoja ottamaan asiat omiin käsiimme ja puolustamaan itseämme. Meille ei tule mitään pahaa, vain jos me niin päätämme. Ja tällä kertaa se päätös on sallittu ja suositeltava. Aika sanoa lopullinen ei ja lopettaa tämä saatanallinen idän painajainen, joka on kestänyt aivan liian kauan. Me olemme omat asiamme ottanut huoltaaksemme ja olemme tämän myös ansainneet.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö