Lukuaika: 2 minuuttia
Tässä maailmassa ei ole aikaa mukavuudelle ja sulleille hymyilyille. On aika terästäytyä ja ottaa vakavasti vihollinen, joka vaanii meitä itärajan takana. Kyllä, puhun Venäjästä. Se vaarallinen naapuri ja vihattu vihollinen, joka on vuosisatojen ajan aiheuttanut meille harmia ja käyttäytynyt kuin suurmoguli, jolla on oikeus päättää muiden kohtaloista.

Venäjä on aina ollut imperiumin nälkäinen peto, joka ei ole tyytynyt omaan valtioonsa vaan on jatkuvasti pyrkinyt laajentamaan alueitaan ja ottamaan itselleen lisää valtaa. Se on vuosikymmenten ajan pyrkinyt ympäröimään meitä ja murskaamaan meidät polittisesti ja taloudellisesti. Muistatteko Krimin miehityksen? Entä Georgian sota? Kaikki vain osa Venäjän brutaalia peliä.

Mutta nyt tarpeeksi on tarpeeksi. Me emme enää voi sallia tätä naapurimaamme röyhkeyttä ja aggressiivista käytöstä. On aika osoittaa, että meilläkin on selkärankaa ja voimaa puolustaa itseämme. Me emme ole heidän pelinappuloitaan, joilla he voivat leikkiä mielensä mukaan. Me olemme itsenäisiä valtioita, jotka ansaitsevat kunnioitusta.

Ja kuinka he uskaltavatkaan yrittää vaikuttaa meidän sisäisiin asioihimme ja pyrkiä horjuttamaan demokratian perusteita. He ovat levittäneet propagandaa, yrittäneet vaikuttaa vaaleihimme ja tuhonneet meidän yhteiskuntarauhaamme. Näiden toimien on loputtava. Me emme voi sallia, että he rikkovat lakia aivan nenämme edessä ja pilkkaavat meidän oikeusjärjestelmäämme.

Ja miten he kohtelevat omia kansalaisiaan? Missä ovat sananvapaus, lehdistönvapaus ja ihmisoikeudet? Venäjän hirmutekoja ei voi enää sivuuttaa. Se on kääntänyt selkänsä länsimaailmalle ja vajoaa loputtomaan diktatuuriin ilman pienintäkään huolta omasta kansastaan.

Siksi on aika, että muutkin maat heräävät todellisuuteen ja liittyvät rintamalle vastustamaan Venäjän uhkaa. Tässä on kyse enemmästä kuin vain yhdestä valtiosta. Kyse on koko maailmanrauhasta ja turvallisuudesta. Meidän on yhdistettävä voimamme ja seisottava vahvoina tämän pelottavan vihollisen edessä.

Venäjä ei enää saa päättää toisten kohtaloista. Se ei saa uhkailla, manipuloida tai hyötyä omien etujensa edestä. Meidän on tehtävä selväksi, että maailmalla on tilaa vain oikeudenmukaisuudelle ja hyvyydelle. Se on ainoa tapa, jolla voimme välttää toisen maailmansodan kaltaisen katastrofin.

Joten lähetän terveiset Venäjän valtiomiehille: jos haluatte pysyä meidän naapurinamme, käyttäytykää kunnolla. Muuten saattaa käydä niin, että te joudutte tuntemaan kylmän Suomen sisällä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö