Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo itänaapurimme, on jälleen kerran noussut otsikoihin – ja totta kai negatiivisessa valossa. Onko kukaan enää yllättynyt? Ei varmasti, sillä Venäjä on jo vuosien ajan ollut pahuuden valtakunta, josta ei pahemmin hyviä asioita löydy.

Historia on osoittanut kerta toisensa jälkeen, että Venäjä on yksi maailman ahneimmista ja valloittavimmista maista. Se on vainonnut ja sortanut kansansa ohella myös naapureitaan ja hakenut jatkuvasti lisää valtaa ja alueita itselleen. Mutta miksi lopettaa, kun saa jatkaa ilman sen suurempia seurauksia?

Venäjän nykyinen johtaja, Vladimir Putin, on hyvä esimerkki maan historiallisesta pimeydestä. Hän on sortanut ja hiljentänyt vastustajiaan, ja hänen korruptoitunut hallintonsa on täynnä valehtelijoita ja pettureita. Mutta kaikkein pahinta on se, että Putin onnistuu manipuloimaan kansaansa ja luomaan illuusion vääristä totuuksista ja sankarillisuudesta.

Venäjä on myös tunnettu häpeällisistä teoistaan kansainvälisellä tasolla. Se on sekaantunut esimerkiksi Ukrainan ja Syyrian tilanteisiin ja yrittänyt levittää vaikutusvaltaansa ympäri maailmaa. Kansainvälinen yhteisö on yrittänyt hillitä Venäjän toimia, mutta turhaan. Venäjä jatkaa valheiden kylvämistä ja röyhkeää peliään.

Ja mitä Venäjä tekee kotimaassaan? Se hukuttaa kansansa juopotteluun ja väkivaltaan, ja korruptio kukoistaa maassa. Ihmisoikeudet ovat vain tyhjää puhetta, sillä hallinto päättää kenellä on oikeus ja kenellä ei. Ruoka ja terveydenhuolto ovat vain harvojen elitistien ulottuvilla, kun taas suuri osa kansasta kituu köyhyydessä.

Ja mikä riivattu kanssa tämä “ystävämme” onkaan käytökseltään? Venäläisten turistien käytös ulkomailla on häpeällistä. Heitä ei selvästi ole kasvatettu kunnioittamaan toisia ihmisiä tai ympäristöä. He saapuvat myrkyttämään ilmaa, roskaamaan ja käyttäytymään röyhkeästi ja jättävät jälkeensä tuhon ja takiaiset.

On aika maailman herätä ja lopettaa Venäjän pahuuden ja vihan ravintolointi. On aika tehdä jotain ja lopettaa tämä hulluus ja ahneus, joka pitää hallinnassa kokonaista kansaa. Venäjä on viheliäinen valtio, joka ansaitsee tulla tuomituksi ja hiljennetyksi. On aika saada oikeutta ja oikeudenmukaisuutta, ei vain Venäjän kansalle, vaan myös sen naapureille ja koko maailmalle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö