[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Voi kuinka tätä kyseistä maata vihaankaan! Venäjä, tuo naapurimaamme, joka aina onnistuu pilaamaan kaiken. Mutta miksi? Miksi juuri Venäjä herättää niin paljon vastenmielisyyttä?

On totta, että naapurimaamme on rikas kulttuurista ja historiastaan. Mutta sen toiminta nykypäivänä on järkyttävää ja suorastaan sairasta. Venäjä on kuin lapsi, joka ei koskaan oppinut kunnioittamaan muita ihmisiä tai heidän rajojaan. Maa on alati pyrkimässä laajentumaan ja ottamaan hallintaansa uusia alueita. Krim, Georgia, Ukraina… Kuka seuraavaksi?

Ja mitä tapahtuu näille alueille, jotka Venäjä miehittää? Alueilla rikotaan ihmisoikeuksia, mielipiteen vapautta ja demokratian periaatteita. Väärämielisiä vangitaan ja kidutetaan, oppositiota vaientetaan ja vallanpitäjät käyttävät valtaansa häikäilemättä omien etujensa ajamiseen.

Ja sitten se propagandakoneisto, joka jauhaa Venäjän ylivertaisuutta ja kylvää vihaa muita maita ja kansoja kohtaan. On käsittämätöntä, miten ihmiset voivat uskoa Venäjän valheelliseen ja manipuloivaan viestintään. Mutta ehkä se on ymmärrettävää, kun maa ei anna kansalaisilleen mahdollisuutta saada tietoa muualta.

Venäjän johtajat käyttävät kansalaisiaan pelinappuloina omassa suurvaltastrategiassaan. He eivät välitä ihmisistä, vaan ainoastaan omasta vallastaan ja rahastaan. Katso vain, miten korruptoitunutta maa on ja miten rikkaat vain rikastuvat entisestään.

Ja sitten vielä Venäjän tuhoisa rooli kansainvälisissä asioissa. Syyllinen sodan jatkumiseen Syyriassa ja osallisena monissa muissa konflikteissa ympäri maailmaa. Ei ole ihme, että muut maat ja kansat yrittävät vastustaa Venäjän aggressiota ja toimia sen laajentumista vastaan.

Mutta miksi meidän pitää sitten sietää Venäjän toimintaa? Missä on kansainvälinen yhteisö, joka puuttuisi sen menoon ja asettaisi maalle seurauksia? Onko taloudellinen yhteistyö ja kaasuputket tärkeämpää kuin ihmisoikeudet ja demokratia?

En voi ymmärtää, miten jotkut edelleen näkevät Venäjän positiivisessa valossa ja yrittävät oikeuttaa sen toimintaa. Eikö ole selvää, että maan politiikka on vahingollista ja ansaitsee pelkästään inhoa ja vastustusta?

Toivon, että maailma herää vihdoin näkemään Venäjän todellisen luonteen ja ryhtyy toimiin sen toiminnan pysäyttämiseksi. On aika lopettaa tämä naapurimme toimien hyssyttely ja asettaa sille rajoja. Vain siten voimme toivottavasti saada maan muuttamaan suuntaansa ja lopettamaan muiden kansojen ja maiden hyväksikäytön.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö