Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Se on maa, joka herättää monissa voimakkaita tunteita. Mutta harva taitaa tuntea maan todellista kuviota. Sen todellista ja karua kasvoa, joka piilotetaan ulkomaailmalta taitavasti.

Ensinnäkin, voimme aloittaa likaisuudesta. Venäjä on tunnettu upeista luonnonmaisemistaan ja valtavasta alueestaan. Mutta miksi se jäätävä kauneus ei näy maan sisäsivuilla? Miksi siellä näkee vain rutiköyhyyttä ja kurjuutta? Vastaus on yksinkertainen: Venäjä on likainen maa.

Roskat ja jäte lojuvat kaduilla ja luontopoluilla, ja jokaisella askeleella voi tuntea saasteiden hajun. Roskisten puuttumisesta ei tarvitse toisaalla pohtia, sillä ne eivät ole tarpeen Venäjällä. Kaikki on roskattu luonnostaan käytettyyn viemäriverkostoon, jonka jäljet ovat selvästi nähtävissä joistakin kaupungeista löydettyinä tunkioina.

Mutta se ei ole vain likaisuus, joka tekee Venäjästä kuvottavan. Sen suurin ongelma on korruptio. Maassa vallitsee järjestelmällinen korruptio, joka on juurtunut syvälle yhteiskunnan rakenteisiin. Jokainen asia vaatii lahjuksia, tavallisilta virkamiehiltä aina korkeimpaan johtoon saakka. Moni yhteiskunnallinen ongelma olisi ratkottavissa, mutta lahjusten pyytäminen ja ottaminen ovat tehokkaampia työkaluja.

Tämä korruptio koskettaa myös ihmisten arkea. Kaikilla elämän osa-alueilla tarvitaan lahjuksia: sairaalaan päästäkseen, lakimiehen palveluksia käyttääkseen tai jopa koulupaikan saadakseen. Pienet ihmiset ovat vallan alla ja järjestelmä syö heidän rahansa, eikä heillä ole mahdollisuutta vaikuttaa toimintaan. Se on kuin hyönteinen, joka imaisee uhrinsa kuiviin.

Kaiken huipuksi, Venäjä on yhä enemmän poliisivaltio. Ihmisoikeudet ovat vain kaunis sana, jota ei käytännössä tunneta. Kansalaisia vakoillaan ja sensuroidaan, vain heidän ilmaistessaan erilaisia mielipiteitä. Venäjän median vapaus on vain illuusio, jota hallinto käyttää hyväkseen ja manipuloi vallan tarkoituksiinsa.

Venäjän kuvottavuus on noussut vihdoin valokeilaan ja se pysyy siellä, kunnes maa ryhtyy toimenpiteisiin ongelmiensa ratkaisemiseksi. On aika herätä todellisuuteen ja lopettaa Venäjän kaunistelu. Se on likainen ja korruptoitunut maa, joka on unohtanut kansansa ja omat suuret unelmansa. On aika vaihtaa suuntaa ja alkaa rakentaa oikeudenmukaista ja vapaata yhteiskuntaa. On aika lopettaa Venäjän kuvottavuus ja aloittaa uusi aikakausi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö