[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä on naapurimaamme ja tiedetään, että naapurit voivat joskus olla hieman ärsyttäviä. Mutta Venäjä ei ole pelkästään ärsyttävä, vaan se on suorastaan kuvottava maa. Ei ole mikään salaisuus, että Venäjä on monen kansainvälisen konfliktin taustalla ja se on yksi suurimmista maista, joka uhkaa maailmanrauhaa.

Ensinnäkin, Venäjä on osoittanut haluavansa laajentaa vaikutusvaltaansa naapurimaidensa kustannuksella. Krimin miehitys on tästä hyvä esimerkki. Täysin kansainvälisen lain vastaisesti Venäjä valtasi alueen ja pakotti Krimin kansan äänestämään liittymisestä Venäjään. Tämän jälkeen Venäjä on jatkanut laitonta toimintaansa Itä-Ukrainassa tukemalla separatisteja ja aiheuttaen verenvuodatusta ja kärsimystä alueen asukkaille.

Toiseksi, Venäjän toiminta Syyriassa on kestämätöntä. Se on tukenut väkivaltaista Assadia ja ollut vastuussa satojen tuhansien syyrialaisten kuolemista ja miljoonien paikallisten pakenemisesta kodeistaan. Venäjä ei ole osoittanut minkäänlaista inhimillisyyttä tässä konfliktissa, vaan on jatkuvasti käyttänyt siviilejä ja humanitaarista apua aseinaan omien etujensa ajamiseen.

Kolmanneksi, Venäjän demokratiaa ja ihmisoikeuksia koskeva tilanne on huolestuttava. Vladimir Putin on pitänyt tiukkaa otetta vallasta ja tukahduttanut kaikenlaisen opposition. Sananvapautta ja kansalaisyhteiskuntaa ei kunnioiteta ja korruptio kukoistaa. Venäjällä ei ole todellista poliittista järjestelmää, vaan valtionjohto koostuu lähinnä Putinin valtakauden aikana rikastuneista oligarkeista.

Lisäksi Venäjän propagandakoneisto on täysin härskiä ja valheellista. Se levittää väärää tietoa ja rohkaisee vihaa länsimaita kohtaan. Venäjän valtion kontrolloima media mustamaalaa länsimaat ja levittää näkemyksiä, jotka ovat suoraan ristiriidassa tosiasioiden kanssa. Tämä on vaarallista ja jakaa ihmisiä.

On myös tärkeää mainita Venäjän rooli globaalissa yhteisössä. Sen jatkuva provokatiivinen käytös ja aggressiiviset teot vaikuttavat maailmanpolitiikkaan ja tuovat jännitteitä kansainvälisiin suhteisiin. Venäjä myös ylläpitää valtavaa armeijaa, joka on jatkuvasti hankkimassa uutta sotilasteknologiaa. On selvää, että Venäjä haluaa jälleen olla maailman valtias ja tämä tulee aiheuttamaan levottomuutta monissa valtioissa.

Kaiken kaikkiaan on selvää, että Venäjän toimet aiheuttavat pahoinvointia ja levottomuutta laajalti. Naapurina se aiheuttaa suurta huolta ja epävarmuutta tulevaisuudesta. On aika tunnustaa Venäjän kuvottavuus ja toimia sen aggressiivista politiikkaa vastaan. Muuten voimme olla varmoja, että se aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö