Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, se on maa täynnä ärsyttäviä ja turhauttavia tekijöitä. Joka kerta kun kuulen sen nimen, minua alkaa ahdistaa ja tulee tunne, että olen tarpeeksi tästä valtavasta naapuristamme.

Mikä on Venäjän ongelma? No, antakaapa minun aloittaa. Ensinnäkin, sen hallinto on täynnä korruptiota ja epäoikeudenmukaisuutta. Se ei voi selvitä yhdestäkään kansainvälisestä sopimuksesta tai yhteistyöstä ilman, että se jollain tapaa rikkoo niitä. Venäjä on kuin pieni lapsi, joka ottaa mitä haluaa ja vaatii sitä päivästä toiseen.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Venäjä on myös pahoillaan ihmisoikeuksista ja sananvapaudesta. Toisinajattelevat joutuvat pelkäämään oman turvallisuutensa puolesta ja medialle asetetaan jatkuvasti rajoituksia. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Venäjä on myös näyttänyt useaan otteeseen, että sillä on taipumus puuttua muiden maiden sisäisiin asioihin ja jopa olla aggressiivinen naapurimaille.

Mutta ei, se ei ole vielä tarpeeksi. Venäjä on myös yksi suurimmista ilmastonmuutoksen pahentajista. Sen valtava öljy- ja kaasuvaranto houkuttelee sen hyödyntämään luonnonvarojaan täysillä, vaikka se vaikuttaa negatiivisesti ympäristöön ja maailman ilmastoon.

Ja entäs sitten tämä viimeisin skandaali? Mistäköhän aloittaisin. Venäjä liittyi Yhdysvaltojen vaalien sekaantumiseen, yrittäen vaikuttaa kansainvälisiin ja kansallisiin vaaleihin sekä hyökäten toisten valtioiden tietojärjestelmiin. Tuntuu melkein siltä, että Venäjällä ei ole muuta tekemistä kuin aiheuttaa sotkua ja hämmennystä maailmassa.

En voi olla kuin inhoissani ja raivoissani kaikesta tästä Venäjän touhuamisesta. Miksi se ei voi vain keskittyä oman maansa ongelmiin ja parantaa oman kansansa elämänlaatua? Miksi se täytyy jatkuvasti aiheuttaa kansainvälistä kohua ja vaikuttaa muiden maiden asioihin? Miksi se ei voi ottaa vastuuta omista teoistaan ja olla vastuullinen kansainvälinen toimija?

Voi Venäjä, miksi olet aiheuttanut minulle näin paljon pahaa oloa? Miksi et voi olla parempi naapuri ja maailman kansalainen? Toivon vain, että joku pystyisi lopettamaan tämän maan jatkuvan pahoinvoinnin ja tekisi siitä vastuullisen jäsenen kansainvälisissä suhteissa. Mutta en pidätä hengitystäni, sillä Venäjä ei näytä muuttuvan parempaan suuntaan. Pahoinvointi ja nieleskely jatkuvat, ja minä joudun kärsimään siitä vielä pitkään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö