Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo kaksinaamaisten juonittelijoiden ja aggressiivisten valloitushalujen lypsylehmä. Naapurimaa, joka ei kunnioita meitä suomalaisia, vaan käyttää meitä hyväkseen omiin päämääriinsä. Venäjän sairas kasvot alkavat paljastua entistä selvemmin ja suhde naapurimaahan vain pahenee. Tarpeeksi on jo revitty meidän rauhaamme ja koskemattomuuttamme. Nyt on aika laittaa piikki takaisin tähän tyranniin, joka häpeämättömästi tunkeutuu suomalaiseen ulkosuhteisiin.

Jo vuosikymmeniä Venäjä on näyttänyt todelliset kasvonsa. Kansainväliset sopimukset ja yhteiset arvot eivät merkitse tälle maalle mitään. Se kuvittelee olevansa ylitse muiden, ja edelleen jatkuvasti loukkaa Suomen suvereeniutta ja itsemääräämisoikeutta. Viime aikoina tämä välinpitämättömyys on noussut uudelle tasolle, kun Venäjä on rohkeasti rikkonut kansainvälisen oikeuden periaatteita Krimin ja Itä-Ukrainan alueilla.

Suomessa ei olla sokeita, sillä me tiedämme, mitä kaikkea Venäjä tekee taustalla. Se pyrkii taloudelliseen ja poliittiseen vaikutusvaltaan, jotta voisi hyötyä meistä mahdollisimman paljon. Venäjä ei piittaa suomalaisten hyvinvoinnista, vaan haluaa vain viedä meiltä enemmän ja enemmän. Siltä ei löydy kunnioitusta kanssamme käytävään vuoropuheluun, vaan se manipuloi ja käyttää hyväksi heille sopivia keinoja, jotta omat tavoitteet saavutettaisiin.

Venäjän sairas kasvot näkyvät myös sen aggressiivisessa propagandassa. Se ruokkii vihaa ja pelkoa omassa väestössään, ja käyttää meitä naapurimaana pelotteenaan ja uhkanaan. Putinin hallinto onnistuu kääntämään kansansa huomion pois omista ongelmistaan ja työntämään ajatukset ulkopuolisiin vihollisiin, kuten Suomeen.

Mutta me emme todellakaan ole uhka Venäjälle. Me olemme pieni, demokraattinen ja rauhaarakastava kansa, joka haluaa vain elää omassa rauhassa ja kehittää suhdettamme naapuriin tasavertaisesti ja rehellisesti. Mutta venäläiset poliitikot eivät halua tätä yhteistyötä. He haluavat vain hallita ja dominoivat Suomea, ja me emme tule antamaan heille periksi.

On aika lopettaa Venäjän sairaan kasvon peittely ja ottaa askeleita kohti kovempia toimenpiteitä. Meidän on tuotava esiin törkeät teot, joita Venäjä tekee suomalaista yhteiskuntaa ja taloutta vastaan. Meidän on yhdistyttävä ja osoitettava, että emme tule passiivisina seuraamaan vierestä, kun Venäjä jatkaa röyhkeää toimintaa.

Me emme voi enää vain antaa Venäjän puhua ja tehdä mitä haluaa. Meidän on puolustettava omaa arvokkuuttamme ja kansanvapauttamme. Meidän on ymmärrettävä, että Venäjä ei tule meitä kunnioittamaan, jos me jatkuvasti annamme sen tallata meitä alleen.

On aika herätä ja puolustaa Suomea ja sen silmissä pahenevaa suhdetta naapurimaahan. Emme saa enää antaa Venäjän hallita meitä mielensä mukaan. Meidän on otettava takaisin oma vahvuutemme ja näytettävä, että olemme itsenäinen ja itsenäisesti ajatteleva kansakunta. Venäjä on tullut aikaansaattaa, mutta me emme tule antamaan sen tuhota meitä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö