[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjän vaikutus maailmassa aiheuttaa yhä enemmän ärtymystä ja suoranaista raivoa. Käsittämätön sotilaallinen aggression ja alueiden haltuunotto sekä vaalitulosten manipulointi ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän tuhoisasta toiminnasta maailmassa. Tämä suurvallan politiikka, jolla pyritään asettamaan Venäjä takaisin entiseen loistoonsa, aiheuttaa synkkiä pilviä ja hapan maun suuhun kaikille, jotka uskovat demokratiaan ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen.

Venäjän vaikutusvalta ulottuu ympäri maailman, ja sen toiminnalle on tyypillistä tietoinen ja harkittu haitan aiheuttaminen muille maille. Tällä hetkellä esimerkiksi Ukrainan tilanne on yhä kaoottinen ja Venäjän sotilaallinen läsnäolo Itä-Ukrainassa on suoraa aggressiota ja maailmanrauhan uhka. Myös Syyrian sisällissodassa Venäjän avoin tuki Bashar al-Assadin hallinnolle on herättänyt paitsi pahennusta myös huolta. Useat pommitukset ja siviilien kohtuuton kärsimys ovat osoitus Venäjän piittaamattomuudesta ihmishenkien suhteen. Kaikki tämä vain vahvistaa Venäjän aikeita palauttaa oma hegemoniansa ja osoittaa maailmalle sen vaikutusvalta.

Valitettavasti Venäjän vaikutusvalta on havaittavissa myös länsimaissa. Euroopassa ja Yhdysvalloissa on huomattu Venäjän kyky hyödyntää muun muassa disinformaatiota ja propagandaa hämärtääkseen totuuden ja muuttaakseen mielipiteitä. Tämä on johtanut negatiiviseen suhtautumiseen Venäjän toimintaan ja sen johtajiin. Kukaan ei voi sanoa varmasti, kuinka paljon Venäjä on vaikuttanut esimerkiksi Brexit-äänestykseen tai Yhdysvaltojen presidenttivaaleihin, mutta epäilyksen varjo leijuu vahvasti ilmassa.

On myös huolestuttavaa, kuinka Venäjän toimet näyttävät olevan täysin tuon maan johtajan Vladimir Putinin oikkujen varassa. Hänen päättömiä tempauksiaan ei voida ennustaa tai estää, mikä tekee Venäjästä arvaamattoman ja vaarallisen tekijän kansainvälisellä näyttämöllä. Putinin halu todistaa Venäjän suuruudesta tekee koko maailmasta pelinappulan hänen käsiinsä, ja uhrit ovat kaikki ne, jotka eivät käy hänen peliinsä.

On aivan selvää, että Venäjän vaikutus maailmassa on kaikkea muuta kuin positiivista. Sen toiminta on aiheuttanut pahoinvointia ja tuhoja ympäri maailmaa ja sen pyrkimykset palauttaa oma suuruutensa ovat vain vahingollisia ja turmiollisia. On aika, että kansainvälinen yhteisö ottaa tiukemmat otteet Venäjän suhteen ja lopettaa sen vaarallisen pelin, ennen kuin on liian myöhäistä. Pahat onimet ja hapan maku jäävät suuhumme vielä pitkäksi aikaa, mutta on aika toimia ja tehdä selväksi, että Venäjän toiminta ei tule enää jatkumaan ilman vastatoimia. Maailmanrauha ja ihmisoikeudet ovat kaikkien vastuulla, myös Venäjän.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö