[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä. Se maa, joka on aiheuttanut meille niin paljon harmia ja päänvaivaa vuosikymmenten ajan. Mikä saa meidät suomalaiset raivostumaan ja inhoamaan tätä naapurimaatamme niin palavasti? On aika herätä todellisuuteen ja sanoa se ääneen: Venäjä on vastenmielinen.

Viimeaikaiset tapahtumat ovat jälleen kerran osoittaneet, kuinka Venäjä ei piittaa meidän suomalaisten hyvinvoinnista tai turvallisuudesta. He ovat valmiita rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia ja sopimuksia ihan vain oman etunsa vuoksi. Vieläkin pahempaa on se, että he eivät näytä puuttuvan kansalaistensa tekemiin rikoksiin. Kuinka voi olla mahdollista, että Venäjälle lähetetään vaarallisia aineita Suomeen ilman minkäänlaista vastuuta?

Ja mitä tekee Venäjän presidentti Vladimir Putin? Hän istuu takkatulen äärellä nauttien savukkeesta ja nauraa meille suomalaisille. Hän ei välitä meidän turvallisuudestamme, vaan haluaa vain olla suurvalta ja hallinnoida alueita, jotka eivät edes kuulu hänelle.

Mutta pahinta on se, kuinka Venäjä kohtelee kansalaisiamme idässä. Ihmiset joutuvat elämään jatkuvassa pelossa ja sorron alla. Media on sensuroitua ja opposition hiljentäminen on arkipäivää. Ja silti he kutsuvat itseään maaksi, joka kunnioittaa ihmisoikeuksia. Missä on oikeus ja vapaus?

Ja vieläkö joku uskaltaa väittää, että Venäjä on ollut meille hyvä naapuri? Kuinka monta kertaa he ovatkaan estäneet meitä liittymästä NATOon tai EU:hun, vain koska eivät halua meidän olevan liian läheisiä länteen. Meidän tulisi pystyä tekemään omat päätöksemme ilman Venäjän pelkoa ja uhkailua.

Ja vaikka Venäjän vaikutusvalta ja talouskasvu ovatkin tehneet heistä merkittävän toimijan maailmannäyttämöllä, se ei tee heistä hyväksyttävää naapuria. Kaikki se valta ja vaikutusvalta on rakennettu veristen ja sotaisien tapahtumien varaan. Meidän ei tulisi ikinä unohtaa, kuinka Venäjä on käyttänyt naapureitaan läpi historian oman hyötynsä ajamiseen.

Mutta miksi emme tee jotain? Miksi olemme niin pelokkaita ja alistuneita Venäjän edessä? On aika herätä ja näyttää Venäjälle, että emme pelkää heitä enää. Meidän on aika ottaa vastuu omasta turvallisuudestamme ja tehdä selväksi, että emme hyväksy Venäjän vastenmielisiä tekoja ja toimintaa.

Joten kyllä, Venäjän vastenmielisyys on oikeutettua ja täysin ymmärrettävää. Se maa, joka on aiheuttanut meille niin paljon tuskaa ja kärsimystä, ei ansaitse yhtään empatiaa tai ymmärrystä. On aika nostaa äänemme ja sanoa se suoraan: Venäjä, olet vastenmielinen naapuri ja haluamme sinusta erilleen. Emme aio enää alistua ja elää pelossa. Me olemme Suomi ja seisomme omilla jaloillamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö