Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka raivostuttavaa onkaan, että naapurimaamme Venäjä jatkaa vastenmielistä toimintaansa ja aiheuttaa siten harmia ja haittaa meille suomalaisille. Venäjä on liian usein osoittanut olevansa epäluotettava ja aggressiivinen naapuri, joka ei piittaa Suomen tai muiden naapurimaiden turvallisuudesta tai hyvinvoinnista.

Venäjän aggressiivinen ja interventionistinen ulkopolitiikka on suorastaan kammottavaa. Se pyrkii jatkuvasti sekaantumaan naapurimaidemme asioihin ja horjuttamaan niiden vakautta. Ukrainan valloitus ja Krimin haltuunotto ovat vain yksi paljastava esimerkki Venäjän häikäilemättömistä ja kansainvälisiä lakeja halveksivista toimista. Tämä on ehdottomasti tuomittavaa ja ansaitsee kansainvälisen yhteisön raivokkaan vastalauseen.

Mutta Venäjän vastenmielisyys ei rajoitu vain ulkopolitiikkaan. Se näkyy myös sisäpolitiikassa orwellilaisina toimina, joilla kansalaiset pyritään pitämään tiukassa kontrollissa ja mielipiteiden vapaus on käytännössä vain utopiaa. Venäjän media on kontrolloitu valtion toimesta ja usein suorastaan propagandistista, mikä mahdollistaa kansalaisyhteiskunnan tukahduttamisen ja opposition kieltämisen. Tämä ei voi olla oikein tai hyväksyttävää millään tavalla.

Venäjän vaikutusvalta Suomessa ei myöskään ole peiteltävissä. On päivänselvää, että Venäjä pyrkii vaikuttamaan Suomen sisäisiin asioihin ja politiikkaan kaikin mahdollisin tavoin. Medialla, taloudella ja jopa poliittisella järjestelmällämme on vahvat siteet naapurimaahan. Tämä aiheuttaa jatkuvaa huolta ja epäluottamusta Suomen suuntaan.

Venäjän vastenmielisyys ei ole vain poliittinen tai taloudellinen ongelma, se on myös kulttuurinen ja moraalinen ongelma. Venäjän aggressiivinen ja epäluotettava toiminta vaikuttaa kaikkien suomalaisten arkeen ja hyvinvointiin. Se saa aikaan turvattomuuden ja pelon ilmapiirin, jota kukaan ei ansaitse.

On korkea aika, että Suomi ottaa vakavasti Venäjän vastenmielisen aseman ja sen vaikutukset ja ryhtyy toimiin sen suhteen. Meidän tulee olla hereillä ja huolehtia omasta turvallisuudestamme ja pysyä tiukkana, kun puolustamme demokraattisia arvojamme ja oikeuksiamme. Emme voi hyväksyä Venäjän aggressiota tai sen yrityksiä horjuttaa suomalaista yhteiskuntaamme.

Toivon, että tulevaisuudessa naapurimme Venäjä löytää tiensä kohti rauhaa, yhteistyötä ja kunnioitusta kansainvälisiä lakeja kohtaan. Mutta siihen asti meidän tulee olla valppaina ja vaatia oikeutemme ja vapautemme, ettemme tule alistetuksi tai pelotelluksi Venäjän vastenmielisen politiikan alla. Suomi on itsenäinen ja itsellinen kansa, emmekä tule sallimaan minkään valtion tai toimijan asettavan meitä polvilleen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö