Lukuaika: 2 minuuttia
Olen aivan äärettömän vihainen! On aika puhua suoraan ja kertoa, miksi Venäjän kulttuuri ansaitsee kaiken inhoittavuutensa ansiosta paljon enemmän huomiota kuin pelkkä Putinin valta.

Ensinnäkin, voimmeko edes puhua kulttuurista, kun Venäjän hallinto ja media kontrolloivat lähes kaikkea? Sananvapaus on olematon ja oppositiota vainotaan ja vaiennetaan armottomasti. Tämä ei ole kulttuuria, tämä on pelkää diktatuuria.

Ja miten käy vähemmistöjen oikeuksien? Venäjän vähemmistöjen sorto ja syrjintä on sietämätöntä. Homoseksuaalisuus on rikos, ihmisoikeuksia loukataan ja tshetshenialaisia vastaan tehdään kansanmurhaa. Mitä tämä kertoo Venäjän kulttuurista? Ei hyvää ainakaan.

Entäpä korruptio, joka on soluttautunut syvälle Venäjän yhteiskuntaan? Miljardin dollarin omaisuus Putinilla ja hänen hallintoaan lähellä olevilla henkilöillä puhuu puolestaan. Venäjän kansa kärsii tämän eliitin ahneudesta ja saa nauttia vain kurjuudesta ja köyhyydestä.

Ja mitä Venäjän kulttuurin naiskäsitykseen tulee, siitä ei voi puhua kuin negatiivisessa sävyssä. Naisten asema on Venäjällä yhä heikompi ja seksismi ja naisiin kohdistuva väkivalta kukoistaa. Naisten oikeuksia ei suojella ja sukupuolten tasa-arvo on kaukainen utopia.

Mutta onko kaikki tämä huomion arvoista? Ei, tietenkään ei, sillä kaiken tämän lisäksi Venäjän propaganda pyrkii levittämään verkkonsa yli Euroopan ja Yhdysvaltojen. Fake news ja valeuutiset ovat osa Venäjän kulttuuria ja tätä väärää informaatiota käytetään tarkoituksellisesti vaikuttamaan muiden maiden asioihin ja poliittisiin päätöksiin.

Ja silti jotkut vielä kehtaavat väittää, että Venäjä on vain yksi kulttuurinen ja poliittinen tekijä maailmassa, jolla on sama arvo kuin esimerkiksi länsimailla. Ei! Venäjä on peto, joka on valmis tuhoamaan ja manipuloimaan kaiken nimissä. Meidän on aika avata silmämme ja ottaa tämä uhka tosissaan.

Lopuksi haluan muistuttaa, että emme saa unohtaa Venäjän upeaa ja monipuolista historiaa ja kulttuuria. Mutta emme myöskään saa antaa Venäjän nykyisen hallinnon toimien rohkaista meitä kunnioittamaan ja ihailemaan Venäjän kulttuuria kokonaisuudessaan. Venäjän kulttuurissa on paljon kauniita ja arvokkaita piirteitä, mutta ne kaikki peittyvät nykyisen järjestelmän alla.

Joten kuunnelkaa nyt, kaikki jotka kiinnitätte huomionne vain Putinin valtaan: Venäjän kulttuuri ansaitsee huomiomme ja kunnioituksemme, mutta sen on vapauduttava Putinin ja hänen valtansa alta, jotta voimme todella ihailla ja kunnioittaa sitä. Tähän tarvitaan muutosta ja vallankumousta, jota venäläisten yhä useammat rohkeat kansalaiset vastustavat. He ansaitsevat tukemme ja kunnioituksemme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö