Lukuaika: 2 minuuttia
Omaa ääntäni väristen kirjoitan tätä artikkelia Venäjän vallasta ja sen kauhistuttavista vaikutuksista. En voi enää olla hiljaa ja katsoa vierestä, miten tämä suurvalta jyrää yli muiden ja levittää pelkoa ja vihaa ympärilleen.

Venäjä, tuo julma ja itsevaltainen naapurimaamme, joka on vuosien saatossa sortanut ja alistanut kansoja itsensä alle. Sen historia on täynnä sotia, valloituksia ja tuskaa. Mitä muuta voisi odottaa maalta, jonka hallitsijat ovat olleet aina vain oman vallanhimonsa ja rikkauden tavoittelun takia.

Ja millä tavalla Venäjä tuodaan esille nykypäivänä? Sen johtaja Vladimir Putin on yksi maailman kammottavimmista diktaattoreista, joka ei piittaa kansainvälisistä säännöistä tai ihmisoikeuksista. Hänelle ei ole väliä, vaikka kansa kärsisi ja talous romahtaisi, kunhan hän pysyy vallassa ja saa rikastua entisestään.

Venäjä ei myöskään kaihda keinoja levittääkseen vaikutusvaltaansa ympäri maailmaa. Se puuttuu toisten valtioiden asioihin ja yrittää vaikuttaa niiden poliittiseen päätöksentekoon. Venäjän aggressiivinen asenne entisiä Neuvostoliiton alueita kohtaan on täysin käsittämätöntä. Se miehittää Krimin ja ajaa Ukrainan hajaannukseen. Eikä tämä vielä riitä, sillä Venäjä osallistuu sotilaallisesti Syyrian sotaan ja on sekaantunut myös muiden Lähi-idän konflikteihin.

Ja mitä tapahtuu, kun Venäjää vastustaa tai arvostelee? Silloin esiin astuu sen trollitehtaisto, joka levittää valheellisia tietoja ja mustamaalaa kaikkia vastustajia. Vapaa media on olemassa vain Venäjän hallinnon propagandan levittämistä varten.

Mutta kaikista häiritsevintä on Venäjän vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan. Viime vuosina olemme nähneet miten se sekaantuu Suomen sisäisiin asioihin ja yrittää vaikuttaa meidän päätöksentekoomme. Se pommittaa meitä valheellisilla tiedoilla ja yrittää luoda maahan pelon ilmapiiriä ja epävakautta. Onko tämä hyväksyttävää naapurimaalta?

Ja mitä tekee Suomen hallitus tässä tilanteessa? Heikko ja säälittävä, näin minä heitä kuvailen. He eivät uskalla asettua Venäjää vastaan, peläten sen reaktiota. Poliittisella tapaamisella ei pitäisi olla väliä, kun kyseessä on ihmisten ja yhteiskuntiemme turvallisuus.

Näiden synkkien varjojen alla elämme me suomalaiset, pelon ilmapiirissä ja epävarmuudessa. Riittää jo! On aika nostaa äänemme ja vaatia, että Venäjä lopettaa törkeän käytöksensä ja alkaa kunnioittaa kansainvälisiä sääntöjä ja ihmisoikeuksia. Suomen hallituksen tulee myös ryhdistäytyä ja puolustaa meitä naapuria vastaan. Tämä ei ole enää pelkästään Suomen, vaan koko maailman asia.

Lopuksi haluan sanoa suoraan Venäjän hallitukselle: te olette inhoittava ja pelottava kansa, joka ei ansaitse paikkaa maailmanpolitiikassa. Lopettakaa tekojenne oikeuttelu ja alkaa ajatella muita kuin itseänne. Vasta sitten teille voisi suoda edes pienen paikan maailmanvaltana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö