Lukuaika: 2 minuuttia
Tiedättekö sen tunteen, kun lapsena leikittiin idän lumoissa ja kuviteltiin, että olimme venäläisiä prinsessoja ja -printsejä? No, minä halusin päästä takaisin siihen tunnelmaan ja päätin lähteä matkalle Venäjän sydämeen – Pietariin.

Kun bussi kurvasi karummalla kadulla sijaitsevan suuren hotellin pihaan ja pysähtyi siskoni kanssa ison portin eteen, tiesimme olevamme oikeassa paikassa. Hotellia tuijottaessamme mieleeni muistui venäläiset vanhat elokuvat, joissa komeat herrasmiehet hymyilivät leveästi venäläisittäin ja melkein he tulivat ovista ulos.

Vastaanotto oli suuren hotellin aulassa kuin venäläisessä satukirjassa. Punaiset matot, korut ja kultareunaiset jalokivet loistivat joka puolella. Yritin pysyä coolina ja luonnollisena, vaikka olin oikeasti sekoamispisteessä.

Kun pääsimme huoneisiimme, olimme hieman hämmästyneitä. Siskoni huoneessa oli vaalea saniteettipussi unelmieni iltapukuineen. Minun huoneessani oli pyykkikori ja käyttämätön oksennuspussi. Ajattelin, että kuka tahansa siskoni huoneessa olisi ollut yhtä tyhmä kuin minä – puku mukaan? Olinhan minä vielä aikuisena kuin suuri lapsi, joka ei osannut käyttäytyä.

Illalla menimme venäläiselle ravintolalle syömään ja tilasimme kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Sain odottaa ruokaani niin kauan, että nälkäni oli poissa ja sitten, pyörähtävän venäläisen “Vituska” folk-ryhmän käänteessä yritin mennä sisään revittäessä pukuani, sillä olin syönyt liikaa. Se on kuulemma Venäjällä kohteliasta. Entä suomenkielellä auktorisoitu hotellihuoneet Venäjällä? Ei tarvitse nousta!

Vierailimme myös Eremitaasin taidemuseossa, joka oli täynnä venäläistä oikeaa kultaa. Se oli mielestäni hieman liikaa ja kultaa – melkein kaikkialla. Tuntui siltä, että venäläiset olivat menettäneet yhteytensä todellisuuteen ja hypänneet suoraan satuun.

Lento Pietarin kohta alkaa, mutta ei hätää, vielä ei olla päästy ohi hölmöistä siskoista. Hupaisaa oli se, että kun lähdin hotellihuoneesta ulos, minulla oli suomalainen passini ja viimeinen lantti ja siskoni istui isossa hotellihuoneessaan ja odotti jäävansa venäläiseen satukirjaan.

Kuka sanoi, että lapsia me kaikki emme voisi pysäyttää tuhansia erilaisia, hullu circuksen numeroita Venäjältä? No joo, Venäjällä se oli varsin läsnä. He ottavat asioita hyvin vakavasti! Joten jos haluat matkustaa Venäjälle, muista ottaa mukaan ripaus hulluutta, ripaus seikkailua ja jättää luovat siskosi kotiin. Sanoisin, että meillä meni upeasti!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö