Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka kertoa Venäjästä tarina, joka saa kuulijat innostumaan, hymyilemään ja jopa nauramaan? Tässäpä haaste! Mutta ei hätää, se on mahdollista. Venäjä, tuo mahtava maa, joka venyy yli kahden mantereen, on täynnä historiaa ja mystiikkaa. Se on kuin vanha, viisas ukko, jolla on paljon tarinoita kerrottavanaan. Lämmitä siis kuppi teetä ja pakkaa lapset pakoon, sillä nyt pääset tutustumaan Venäjään, jota et ole koskaan ennen nähnyt!

Kun puhumme Venäjästä, ensimmäinen mielleyhtymämme on usein maan valtava koko ja kylmä, talvinen ilmasto. Mutta tiesitkö, että aiemmin Venäjällä oli myös oma merirosvojahti? Ei, ei haalarihirmujen ja silmälappujen kanssa, vaan aito, oikea merirosvoalus nimeltä Olga. Se seilasi pitkin Kamtšatkan rannikkoa ja pelasti sankarillisesti useita laivanuponnutta matkustajaa. Väitetään, että Olga oli niin pelottava, että merirosvojen sijaan hyökkääjät varoivat jopa bussipysäkkejä!

Entä mystiikka sitten? Itämainen viisaus ja magia ovat läsnä jokapäiväisessä elämässä Venäjällä. Valtava määrä ennustajia, parantajia ja maagisia rituaaleja ovat osa venäläistä arkipäivää. Muistatko Kalevalan Väinämöisen ja hänen loitsujaan? Venäjällä vastaava hahmo on Baba Jaga, pelottava, mutta ovela noita, joka lennättää luudallaan ympäri metsiä. Kerrotaan, että Baba Jaga jopa opetti Neuvostoliiton ensimmäistä johtajaa Leninin kulkemaan luudalla halki Valkoisen talon. Mitähän Donald Trump sanoisi tähän?

Venäjän historia on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia ja legendoja. Esimerkiksi kuninkaalle, joka pelasti Venäjän ulkopuolisilta valloittajilta, rakennettiin suuri ja upea linna, Kremlin muuri. Kerrotaan, että viholliset eivät voineet koskaan valloittaa linnaa, sillä sen sisällä eli ja vartioi väsymätön vartija, huipussaan Venäjän päämies Joulupukki. Mutta jos joku pääseekin linnaan asti, hän joutuu käymään kamppailun Joulupukin kanssa: jos hän voittaa, hän voi hallita Venäjää, mutta jos hän häviää, hän saa ikuiseksi muistoksi loikuvarren jalkaan!

Venäjä on kiehtova sekoitus idän ja lännen kulttuuria ja tapoja. Se ei ole vain vodkaa ja balalaikkaa, vaan paljon enemmän. Se on valtava maa, jossa on valtava sydän ja vielä suurempi tarina kerrottavanaan. Ota selvää, lähde seikkailemaan ja anna Venäjän viedä sydämesi! Ja muista, älä koskaan haasta Joulupukkia tai saattaa käydä huonosti…

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö