Lukuaika: < 1 minuutti
Voi kuinka ärsyttävä ja vastenmielinen valtio Venäjä onkaan! Vaikka se sijaitsee aivan naapurissamme, se tuntuu olevan kuin eri planeetalta omalla kieroilla tavoillaan ja tuhoisalla vaikutuksellaan.

Venäjä on jatkuvasti osoittanut olevansa aggressiivinen ja vaarallinen naapuri. Sen sotilaallisen toiminnan lisäksi se sekaantuu muiden maiden sisäisiin asioihin ja pyrkii levittämään omaa vaikutusvaltaansa laittomin keinoin. Se loukkaa jatkuvasti naapurimaidensa alueellista koskemattomuutta ja pyrkii näyttämään, kuinka suuri ja voimakas se on.

Kyynisestä ja itsekeskeisestä toiminnastaan huolimatta Venäjä pyrkii ylläpitämään kuvaa uhrista ja länsimaiden uhkasta. Se levittää valheellista propagandaa ja tukee omia epädemokraattisia tavoitteitaan myös muiden maiden sisällä. Milloinhan he lopettavat syyttämisen ja ottaisivat vastuun tekemisistään?

Venäjän täysin moraaliton toiminta tulee esille myös sen kansainvälisissä suhteissa. Se on tukenut julmuuksia ja totalitaarisia hallintoja ympäri maailman, ja sen päämääränä näyttää olevan maailmanjärjestyksen häirintä ja vakauden horjuttaminen. Venäjä on myös surkea kansainvälinen sopimusten kunnioittaja, ja se on kerennyt perumaan allekirjoittamiaan sopimuksia useammin kuin me ehditään pieraista.

Venäjä on myös vaarallinen tautisuihku maailmanpolitiikassa. Se hyödyntää kiertoteitä, kähmii EU:n sisäisiin asioihin ja uhkaa laittomasti naapurimaita. Sen pakotteet ja vastatoimet ovat suorastaan vahingollisia ja vaarallisia lähimaiden kehitykselle. Milloin viimeksi Venäjä todella välitti alueen asukkaista ja lähetti apua heille?

Kaiken kaikkiaan Venäjä on siis todella vastenmielinen valtio. Sen toiminta rikkoo kansainvälisiä lakeja, uhkaa läheisiä naapureita ja asettaa oman maailmanvaltionsa etusijalle muiden kustannuksella. Toivottavasti lähivuosina järki voittaa ja Venäjä lopettaa kaiken tämän epävakauden ja vaarallisen käytöksen. Mutta pelkään pahoin, että tämä valtio ei tule koskaan muuttamaan tapojaan, ja me joudumme elämään tämän ikuisen riesan kanssa. Kiitos, Venäjä, ettei meillä muilla ollut tarpeeksi onnea olla sittenkin vihollisiasi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö