Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka siirtyä Venäjältä Suomeen? Se on ikuisuuskysymys, johon moni venäläinen joutuu pähkäilemään. Onhan Suomi se naapurimaamme, joka on täynnä mysteerejä ja ihmeitä. Täällä on muun muassa jääkarhuja, saunoja ja salmiakkia. Ei siis ihme, että moni venäläinen haluaa lähteä valloittamaan Suomea ja sen salaisuuksia.

Mutta miten siirtyä Venäjältä Suomeen? Ensinnäkin, varmista että sinulla on passi ja viisumi kunnossa. Emme halua, että jäät jumiin rajalle kuin Putin ja Trump Helsingin huippukokouksessa. Sehän vasta olisi kiusallista.

Kun olet selvittänyt paperisotasi, on aika aloittaa itse matka. Voit tietysti valita lentämisen, mutta eiväthän venäläisturistit ole mitään tavallisia pulliaisia. Me rikkaat venäläiset suuntaamme mieluummin helikopterilla kohti Suomea. Yläilmoissa tulet varmasti näkemään upeita maisemia ja mahdollisesti myös suksimatkaajia, jotka luulevat olevansa Lännenelokuvassa. Se on vaarallista, mutta hauskaa!

Jos olet tavallinen tallaaja, voit myös matkustaa Helsingistä Moskovaan junaillen. Silloin sinulla on mahdollisuus kokea junavaunusta niin paljon meteliä, että luulet olevasi Helsingin yöelämässä. Älä huoli, se on vain viattomien suomalaisten tapa viettää perjantai-iltaa.

Kun olet saapunut Suomeen, eikä sinulla ole enää tylsää, on aika tutustua suomalaisiin. He voivat tuntua aluksi hieman etäisiltä, mutta ei hätää, he lämpenevät kyllä kun tarjoat heille vodkaa ja kaviaaria. Ja muista, että alkoholia ei saa juoda julkisilla paikoilla. Ei niin kuin Pietarissa, jossa känniläiset ryntäävät metrossa laulamaan Katri Helenan Rakkauden ammattilaisia.

Suomalaiset ovat myös tunnettuja saunoistaan. Suosittelemme tutustumista tähän suomalaiseen kansanperinteeseen. Muista pukeutua oikein, eli lohipukuun ja karvalakkiin. Ja kun löylyt loppuvat, voit kokeilla vaikka avantouintia! Se on hauskaa ja terveellistä, vaikkakin likaisissa vesissä kahlaamista (kyllä, se on meidän huumoriamme).

Jos haluat kokea Suomen luontoa, suuntaa Lapin erämaahan. Siellä saat varmasti nähdä jääkarhuja ja kokea talven ihmeet. Mutta varo, että valokuvasi eivät lennä Moskovan julkkisturistien Instagram-feediin. He hehkuttavat, miten he ovat ”nähneet suomalaisen jääkarhun”, vaikka olivatkin oikeasti vain koirapuiston viereisessä muovieläinten tehtaassa.

Lopuksi, muista myös maistaa suomalaista ruokaa. Heillä on erikoisia herkkuja, kuten mämmiä ja salmiakkia. Näiden kanssa voit tarjoilla vaikka vodkapullon ja karvasmantelin. Suomalaiset eivät ehkä ymmärrä huumoriani, mutta eipä se nyt haittaa. Me venäläiset olemme tottuneet olemaan aina vähemmistöön.

Toivottavasti tämä opas auttoi sinua matkallasi. Usko pois, Suomi on seikkailu, jonka muistat loppuelämäsi. Nyt voimme kunnolla sanoa: siirryttäessä Venäjältä Suomeen, muista ottaa mukaan nenäliinat, koska saatat joutua pyyhkimään kyyneliäsi naurusta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö