Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Ah, mikä maa, mikä ihme! Sieltäpäin maailmaa löytyykin todellinen ihmemaa, joka jaksaa vuodesta toiseen hämmästyttää meitä länsimaalaisia omalla julmuudellaan ja epäinhimillisyydellään.

Ei ole epäilystäkään siitä, että Venäjä on yksi maailman väkivaltaisimmista ja ihmisoikeuksia polkevimmista valtioista. Johtajanaan rasistinen ja diktaattorimainen Vladimir Putin, Venäjä on jatkuvasti osoittanut käyttävänsä valtaa kansalaistensa kustannuksella ja horjuttavan kansainvälistä rauhaa aggressiivisella politiikallaan.

Vuosikymmenet jatkunut tšetšeenisota, joka on vaatinut tuhansia ihmishenkiä, on vain yksi esimerkki Venäjän välinpitämättömyydestä ihmisoikeuksia kohtaan. Mennyt vuosi ei ole ollut poikkeus – oppositiopoliitikkojen ja ihmisoikeusaktivistien mielivaltaiset vangitsemiset jatkuivat entiseen tapaan, ja lehdistönvapaus on edelleenkin täysin olematonta. Kriittiset toimittajat uhkaillaan ja eliminoidaan, ja maassa vaikuttavat ulkomaiset ihmis- ja kansalaisjärjestöt on asetettu ankarien tarkkailujen alle.

Ja mitä kansainväliseen politiikkaan tulee, Venäjä ei kaihda keinoja tavoitellessaan valtansa ja vaikutusvaltansa kasvattamista. Ukrainan kriisi, Georgian miehitys ja Krimin valtaus – lista Venäjän ylilyönneistä on loputon. Tällä hetkellä Venäjä jatkaa häpeällistä sotatoimiaan Syyriassa, tukeakseen diktaattori Bashar al-Assadia ja levittääkseen omaa valtapiiriään Lähi-idässä.

Miksi maailma edes antaa tämän tapahtua? Miksi kansainväliset pakotteet ja tuomiot eivät lopeta Venäjän kansan sorrettua asemaa ja sen jatkuvia ihmisoikeusloukkauksia? Valitettavasti vastaus on yksinkertainen. Taloudelliset intressit ja pelko poliittisista seurauksista ovat saaneet länsimaat kääntämään selkänsä Venäjän hirmuhallinnolle ja sen kanssa käytävälle vuoropuhelulle.

On aika herätä ja ryhtyä toimiin. Emme voi hyväksyä Venäjän raa’alla voimapolitiikalla ratsastamista, jonka hintana ovat syyttömien ihmisten hengen ja oikeudet. On aika ottaa kantaa ja tuomita Venäjän jatkuva ihmisoikeusloukkausten ja aggressiveisen politiikan.

Loppujen lopuksi, Venäjän väkivaltaisuus ja ihmisoikeuksien polkeminen ei ole vain Venäjän kansan ongelma, vaan se on kaikkien meidän ongelma. Meidän on seisottava yhdessä ja vaadittava maailman turuilla ja toreilla oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksien kunnioittamista Venäjällä. Vain siten voimme taistella takaisin tätä raakalaismaista järjestelmää vastaan ja vaatia muutosta parempaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö