[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Venäjä, tuhatvuotisen historian yövartija ja nykypäivän maa, jossa karhut ja vodka virtaavat rajattomasti. Se on valtava valtio, jossa talvet ovat kylmiä ja uutisten otsikot vielä kylmempiä. Venäläinen sielu on mystinen ja kiehtova, aivan kuin heidän matruskansa: avatessasi sen sisältä löydät aina uusia kerroksia.

Venäjällä on ollut monia käänteitä historiansa aikana, kuten uskontojen vaihdokset, tsaarien valta ja neuvostoaika. Viime vuosikymmeninä se on noussut uudestaan maailmanpolitiikan huipulle ja luonut pelonsekaisen ihailun ympärilleen. Sanotaan, että Venäjää ei voi ymmärtää, se on vain hyväksyttävä. Kuten venäläiset sanovat: ”Tervetuloa Venäjälle, missä asiat eivät ole koskaan niin pahoillaan kuin sanomalehdessä kerrotaan.”

Venäjä on kuin suuri karhu, voimainen ja pelottava mutta myös suojelija. Se on vanha viisaus ja jumalan armo. Se on maailman suurin maa, ja se ei ainoastaan tarkoita sitä, että sen rajat ovat laajimmat, vaan myös kulttuuri, ruoka ja ihmiset ovat suuria ja sydämellisiä.

Venäläiset ovat ylpeitä perinteistään ja luentateatteriesityksistään. ”The Nutcracker”, ”Swan Lake” ja ”Kolme sisarusta” ovat vain muutamia heidän maailmankuuluja esityksiään. He ovat myös ylpeitä saavutuksistaan urheilussa, ja heidän jääkiekkojoukkueensa on suuri intohimo.

Mutta mikä on Venäjän salaisuus? Onko se vodka vai presidentti Putin? Ehkä se on yhdistelmä molempia. Venäjä on maa, joka ei anna periksi, se nousee aina takaisin, kuin feniks-lintu tuhkasta. Ei ihme, että he käyttävät termiä ”njet”, mikä tarkoittaa ”ei” mutta myös ”kyllä” ja ”olen varma”. Jos on yhtä vaikeaa ymmärtää venäläistä, kuin heidän sanomiaan, niin tiedät olevasi matkalla todelliseen venäläiseen seikkailuun.

Nykyään Venäjä näyttää olevan kaikkialla. Heidän vaikutuksensa ulottuu kaikkialle maailmaan, kuten meemi, jossa presidentti Putin ratsastaa karhulla, osoittaa. Sanotaan, että Venäjän vaikutusvalta on maailman huoli, tai ainakin ollut niin ennen kuin Trump astui kuvaan mukaan. Venäjä-nimistä mannekiinia ei kuitenkaan ole vielä löydetty.

Venäjä on maailma sen jo tietää, ja se pistää terävät otteensa peliin. Onneksi heidän maa-alueensa on niin suuri, että otteet jakautuvat pitkin matkaa. Venäjä on kuin löyhä jättiläinen sumopainija, joka seisoo nurkan takana ja odottaa hiljaa. Usein se ei osallistu tapahtumaan, mutta kun se tekee, se on kuin vuorovesi joka liikkuu yli. Joko he ovat täysin kykenemättömiä liikkumaan tai täysin ylitsepursuavia.

Lopuksi, Venäjä on maa, jossa asiat voivat muuttua nopeasti. Ajattele vain, kuinka paljon he ovat muuttuneet vuodesta 1917. On sanottu, että heidän historiankirjansa tulee olemaan paksu, monikerroksinen ja huolella piirretty. Venäjän yli tuhatvuotinen historia jatkuu edelleen ja sen tulevaisuus on yksi suurimmista mysteereistä maailmassa. Nähdään pian seuraavassa jaksossa, ystävät!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö