Lukuaika: < 1 minuutti
On aivan tolkutonta ja sydämistä riipivää katsella, kuinka Venäjän jatkuvat sotatoimet eri puolilla maailmaa aiheuttavat valtavia pakolaisongelmia. Se, miten äänekkäästi Venäjä jatkuvasti sivuuttaa kansainväliset sopimukset ja toimii kuin maailman suvereeni hallitsija, on täysin häpeämätöntä ja häikäilemätöntä.

Venäjä on jo pitkään häirinnyt kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta provokaation politiikallaan, joka pakottaa ihmiset jättämään kotinsa turvatakseen itsensä ja perheidensä hengen. Esimerkiksi Ukrainan pakolaiskriisi 2014-15 johtui suoraan Venäjän sotatoimista, kun Venäjä valtasi Krimin ja aloitti separatistiliikkeen tukemisen itäisessä Ukrainassa.

Eikä tämä katastrofi ole ainoa. Ajatelkaa Syyriaa, jossa Venäjä on auttanut Bashar al-Assadin hallintoa tehostamaan hyökkäyksiään siviilejä kohtaan – mikä on johtanut yhteen vakavimmista pakolaiskriiseistä maailmanhistoriassa. Samalla Venäjä on systemaattisesti käyttänyt veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa estääkseen läntisiä valtioita puuttumasta Syyrian hallinnon tekemiin sotarikoksiin.

Entä sitten Venäjän omat kansalaiset? Lukuisat toisinajattelijat, ihmisoikeusaktivistit ja muut, jotka ovat uskaltaneet osoittaa mieltään Venäjän hallintoa vastaan tai pysyä uskollisina omille arvoilleen, ovat joutuneet pakenemaan Venäjältä hengen menettämisen pelossa. Venäjän johtajat piittaamattomasti halveksivat näiden ihmisten oikeutta elää vapaana valistuneessa demokratiassa.

Tämä ei ole vain ongelma niille, jotka joutuvat pakenemaan omista kodeistaan. Tämä on ongelma meille kaikille. Kansainvälinen yhteisö joutuu kantamaan vastuun näistä pakolaisvirroista. Meidän on otettava vastaan nämä pakolaiset, minkä seurauksena sosiaaliset ja taloudelliset ongelmat vain kasvavat.

Hyvä esimerkki tästä on Suomen kokema pakolaiskriisi 2015, jolloin tuhannet turvapaikanhakijat saapuivat maahamme. Vaikka olemmekin pystyneet auttamaan näitä ihmisiä, on kriisi tuonut mukanaan monia haasteita ja paineita yhteiskunnallemme.

Venäjän toiminta on jyrkästi tuomittavaa. Sen on otettava vastuu holtittomista sotatoimistaan ja niihin liittyvistä kansainvälisistä rikoksista sekä niiden seurauksista ihmisten elämään. Meidän on vaadittava, että Venäjä lopettaa nämä väkivaltaiset toimet, jotka aiheuttavat tuhansien ja taas tuhansien ihmisten hengen uhkaavan pakolaiskriisin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö