Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän ihmisoikeustilanne on järkyttävä ja sietämätön. On aika ottaa rohkea ja suoraselkäinen asenne ja nostaa tämä ongelma julkiseen keskusteluun, sillä ihmisoikeusloukkaukset jatkuvat edelleen huolestuttavassa määrin.

Venäjä on toistuvasti rikkonut kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia ja nöyryyttänyt omaa kansaansa. Putinin johtama hallinto sortaa ja vangitsee poliittisia vastustajia sekä rajoittaa sananvapautta ja kansalaisyhteiskunnan toimintaa. Keskustelua ja kritiikkiä hallitusta kohtaan ei sallita, ja toisinajattelijat joutuvat pelkäämään oman turvallisuutensa puolesta.

Kaikille tuttu tapaus on opposition johtajan Aleksei Navalnyin myrkyttäminen sekä tämän jälkeen tapahtunut hänen vangitsemisensa. Tämä on vain yksi esimerkki Venäjän hallinnon vallankäytöstä ja ihmisoikeusloukkauksista. Vankiloissa ja pidätyskeskuksissa käytetään väkivaltaa ja kidutusta, ja oikeuslaitos on täysin poliittisen vallan kahleissa.

Venäjän toiminta Krimillä ja Itä-Ukrainassa on myös häpeällistä ja rikkoo räikeästi kansainvälistä oikeutta. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa ja joutuneet kärsimään väkivallasta ja sortotoimista. Silti Venäjän hallitus jatkaa aggressiivista ja häikäilemätöntä toimintaansa ja kieltäytyy kantamasta vastuuta teoistaan.

On aika lopettaa Venäjän ihmisoikeuksien jatkuva sivuuttaminen ja epäkohtien hyssyttely. Meidän on käytettävä valtaamme ja vaikutusvaltaamme, jotta Venäjän hallitus asetetaan vastuuseen ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan. EU:n ja muiden maiden on tehtävä selväksi, että tällainen toiminta ei ole hyväksyttävää ja että siitä seuraa vakavia seuraamuksia.

Emme voi enää sulkea silmiämme Venäjän toimilta ja teoista. On aika toimia ja vaatia ihmisoikeuksien kunnioittamista Venäjällä. On aika olla pelkäämättä ja uskaltaa sanoa ääneen, että tämä ei ole enää hyväksyttävää. Ihmisoikeudet ovat universaaleja ja niitä on puolustettava kaikkialla maailmassa, myös Venäjällä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö