Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo suuri naapurimme ja itäinen naapuri, on valtava maa täynnä kauneutta ja luontoa. Mutta mitä tapahtuu tälle luonnolle? Se on tuhottu ja myrkytetty Venäjän saasteilla ja sotkuisuudella.

Katsokaa vain itse Moskovaa, “kaunista” pääkaupunkia, jossa ilma on paksua kuin liete ja kaupungin kadut ovat täynnä roskaa ja likaa. Ja tämä on vain jäävuoren huippu, sillä Venäjä on täynnä samanlaisia “kauniita” kaupunkeja.

Ja mikä on tämän kaiken syy? Venäjän hallituksen piittaamattomuus ja välinpitämättömyys ympäristöstä ja sen suojelusta. Heidän tavoitteenaan on vain saada taloudellista hyötyä, ja he ovat valmiita uhraamaan ympäristön ja kansalaistensa terveyden sen saavuttamiseksi.

Venäjän teollisuus on suuri syyllinen tähän kaikkeen. Ne tehtaat ja voimalat, jotka tuottavat kasvavia taloudellisia voittoja, saastuttavat samalla luontoa ja ilmakehää myrkyllisillä päästöillään. Saasteita ei voida enää edes peitellä, vaan ne ovat näkyvillä kaikkialla – maassa, vedessä ja ilmassa.

Mutta mikä on kaikkein surullisinta, on se, kuinka Venäjän hallitus jättää huomiotta kansalaistensa terveyden ja hyvinvoinnin. He pakottavat ihmisiä elämään myrkyllisissä olosuhteissa, mikä johtaa vakaviin sairauksiin ja kuolemiin. He eivät välitä siitä, että ihmiset kärsivät hengitys- ja ihosairauksista, syövistä ja muista saasteiden aiheuttamista terveysongelmista. He vain jatkavat saasteiden tuottamista, murehtimatta seurauksista.

Ja se ei lopu tähän. Venäjän sotkuisuus ja laiminlyönnit ympäristön suhteen ovat johtaneet siihen, että maa on muuttunut epäinhimilliseksi paikaksi elää. Jokapäiväisestä elämästä on tullut kamppailua – kamppailua kaupunkien likaisilla kaduilla, saastuneilla vesillä, myrkyllisellä ilmalla ja ilman kunnollista jätehuoltoa. Tämän kaiken keskellä, ihmiset yrittävät selviytyä ja elää mahdollisimman normaalia elämää, mutta se ei ole helppoa.

Mutta miksi meidän pitäisi välittää siitä, mitä Venäjällä tapahtuu, ajattelevat jotkut. Meidän pitäisi välittää, sillä ympäristö on yhteinen asia ja sillä on vaikutusta meihin kaikkiin. Venäjä on yksi maailman suurimmista saastuttajista ja sen saasteet leviävät ympäri maailmaa. Meidän pitäisi kaikkien yhdessä huolehtia ympäristöstä ja vaatia Venäjän hallitusta tekemään osansa ympäristön suojelemiseksi.

On aika herätä ja toimia ennen kuin on liian myöhäistä. Venäjän on otettava vastuu saasteistaan ja ryhdyttävä toimiin niiden vähentämiseksi. Meidän kaikkien on tehtävä osuutemme ympäristön suojelussa ja vaadittava Venäjän hallitusta tekemään samoin. Älä antaka

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö