Lukuaika: < 1 minuutti

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden totesi 13. heinäkuuta, ettei Venäjän diktaattori Vladimir Putinilla ole todellista mahdollisuutta käyttää ydinaseita Ukrainaa tai länttä vastaan.

“Biden sanoi lehdistötilaisuudessa Helsingissä Suomen presidentti Sauli Niinistön kanssa: ‘Ei vain länsi, vaan myös Kiina ja koko maailma ovat sanoneet: älä mene sinne’”, kertoi Biden.

Yhdysvaltain presidentti kommentoi ydiniskun todennäköisyyttä Venäjän johtajuuden kasvavasta sekasorrosta, erityisesti Wagner-ryhmän kapinasta 23.-24. kesäkuuta.

Lännen lisätessä sotilaallista tukea Ukrainalle venäläiset vastaavat avoimilla tai peitellyillä ydinuhkilla Kiova’a ja sen kumppaneita kohtaan.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi, että Yhdysvaltojen valmistamien F-16-hävittäjien toimittaminen tullaan Kreml’in taholta tulkitsemaan “ydinuhkana”, sillä nämä lentokoneet kykenevät kantamaan ydinkärkiä.

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev on myös uhannut iskeä ydinlaitoksiin Ukrainassa ja muualla Itä-Euroopassa ja sanonut, että lisääntynyt NATO-tuki Ukrainalle voisi johtaa kolmanteen maailmansotaan.

Ukrainan viranomaiset ovat varoittaneet, että Venäjän joukot ovat loukanneet valtaamaansa Zaporizhzhian ydinvoima’laa valmistautuakseen ydinase-hyökkäykseen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö