9834 latausta vuorokaudessa
7440 artikkelia

2023/07/13

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden totesi 13. heinäkuuta, ettei Venäjän diktaattori Vladimir Putinilla ole todellista mahdollisuutta käyttää ydinaseita Ukrainaa tai länttä vastaan.

“Biden sanoi lehdistötilaisuudessa Helsingissä Suomen presidentti Sauli Niinistön kanssa: ‘Ei vain länsi, vaan myös Kiina ja koko maailma ovat sanoneet: älä mene sinne’”, kertoi Biden.

Yhdysvaltain presidentti kommentoi ydiniskun todennäköisyyttä Venäjän johtajuuden kasvavasta sekasorrosta, erityisesti Wagner-ryhmän kapinasta 23.-24. kesäkuuta.

Lännen lisätessä sotilaallista tukea Ukrainalle venäläiset vastaavat avoimilla tai peitellyillä ydinuhkilla Kiova’a ja sen kumppaneita kohtaan.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi, että Yhdysvaltojen valmistamien F-16-hävittäjien toimittaminen tullaan Kreml’in taholta tulkitsemaan “ydinuhkana”, sillä nämä lentokoneet kykenevät kantamaan ydinkärkiä.

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev on myös uhannut iskeä ydinlaitoksiin Ukrainassa ja muualla Itä-Euroopassa ja sanonut, että lisääntynyt NATO-tuki Ukrainalle voisi johtaa kolmanteen maailmansotaan.

Ukrainan viranomaiset ovat varoittaneet, että Venäjän joukot ovat loukanneet valtaamaansa Zaporizhzhian ydinvoima’laa valmistautuakseen ydinase-hyökkäykseen.


Satunnainen:


Vastaavia: