Korealaispresidentti syyttää Pohjois-Koreaa Ukrainan ja Venäjän sodasta

USA:n johtajien tapaaminen Etelä-Korea’n presidentin Yoon Suk Yeolin kanssa kääntyi dramaattiseksi, kun hän ilmoitti Pohjois-Korea’n olevan jollain tapaa osallisena Ukraina-Venäjä-sodassa. Yonhap News Agency raportoi tapahtumasta 12. marraskuuta.

Etelä-Korean presidentti kutsui Yhdysvaltojen puolustusministeri Lloyd Austinin ja yhteisten esikuntien puheenjohtaja kenraali Charles Q. Brown Jr.:n presidentin asunnolle Soulissa.

Presidentti Yoon korosti liittolaisten yhteisen puolustuksen tärkeyttä Pohjois-Korean provokaatioita vastaan.

Yonhapin mukaan presidentti Yoon sanoi myös, että ”Ukraina-Venäjä-sota ja Israel-Hamas-konflikti liittyvät jollain tavalla Pohjois-Koreaan, suoraan ja epäsuorasti.”

Puolustusministeri Austin vahvisti väitetysti presidentti Bidenin sitoutumisen vahvistamaan entisestään vahvaa Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen liittoa.

Aiemmin tällä viikolla Etelä-Korean sotilasviranomaiset ilmoittivat, että Pohjois-Korea saattoi olla toimittanut Venäjälle lyhyen kantaman ballistisia ohjuksia yhdessä tykistöammuksien ja muiden aseiden kanssa.

Etelä-Korean hallitus arvioi, että Pyongyang lähetti noin 2 000 konttia aseita ja ammuksia Vladivostokiin Venäjän kauko-idässä. Tämä on merkittävä lisäys verrattuna Valkoisen talon 13. lokakuuta ilmoittamiin 1 000 konttiin.

Pohjois-Korea ja Venäjä ovat lähentyneet viime kuukausina, kun Kremlin on pyrkinyt vahvistamaan asekapasiteettiaan jatkuvan Ukrainan hyökkäyksen aikana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta