2023/11/13

Korealaispresidentti syyttää Pohjois-Koreaa Ukrainan ja Venäjän sodasta

USA:n johtajien tapaaminen Etelä-Korea’n presidentin Yoon Suk Yeolin kanssa kääntyi dramaattiseksi, kun hän ilmoitti Pohjois-Korea’n olevan jollain tapaa osallisena Ukraina-Venäjä-sodassa. Yonhap News Agency raportoi tapahtumasta 12. marraskuuta.

Etelä-Korean presidentti kutsui Yhdysvaltojen puolustusministeri Lloyd Austinin ja yhteisten esikuntien puheenjohtaja kenraali Charles Q. Brown Jr.:n presidentin asunnolle Soulissa.

Presidentti Yoon korosti liittolaisten yhteisen puolustuksen tärkeyttä Pohjois-Korean provokaatioita vastaan.

Yonhapin mukaan presidentti Yoon sanoi myös, että “Ukraina-Venäjä-sota ja Israel-Hamas-konflikti liittyvät jollain tavalla Pohjois-Koreaan, suoraan ja epäsuorasti.”

Puolustusministeri Austin vahvisti väitetysti presidentti Bidenin sitoutumisen vahvistamaan entisestään vahvaa Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen liittoa.

Aiemmin tällä viikolla Etelä-Korean sotilasviranomaiset ilmoittivat, että Pohjois-Korea saattoi olla toimittanut Venäjälle lyhyen kantaman ballistisia ohjuksia yhdessä tykistöammuksien ja muiden aseiden kanssa.

Etelä-Korean hallitus arvioi, että Pyongyang lähetti noin 2 000 konttia aseita ja ammuksia Vladivostokiin Venäjän kauko-idässä. Tämä on merkittävä lisäys verrattuna Valkoisen talon 13. lokakuuta ilmoittamiin 1 000 konttiin.

Pohjois-Korea ja Venäjä ovat lähentyneet viime kuukausina, kun Kremlin on pyrkinyt vahvistamaan asekapasiteettiaan jatkuvan Ukrainan hyökkäyksen aikana.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:03.25