Lukuaika: < 1 minuutti

#Keuhko-oireet ovat olleet #koronaviruksen vakavimmat oireet alusta lähtien, ja ne ovat yhä edelleen merkittävä syy sairaalahoitoon joutumiselle. Nyt Turun yliopistollisen keskussairaalan #tehoosastolla on jälleen hoidettavana #koronapotilaita, joiden #keuhkooireet ovat niin vakavia, että he tarvitsevat #tehohoito’a.

Teho-osaston tilanne on herättänyt huolta, sillä #pandemian huippua edeltäneenä aikana teho-osastolla oli hoidettavana jopa 30 #koronapotilas’ta samanaikaisesti. Nyt tilanne ei ole vielä yhtä vakava, mutta keuhko-oireisten potilaiden määrä on kasvanut merkittävästi viime viikkojen aikana.

Epäily uudesta #koronavirusvariantista on herännyt, sillä joissakin maissa on havaittu uusia #variantteja, jotka ovat aiheuttaneet huolta terveysviranomaisissa. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, onko uusi #variantti levinnyt #Suomeen, mutta tilannetta seurataan tiiviisti.

Turun yliopistollisen keskussairaalan #TYKS teho-osasto on jo lähellä kapasiteettinsa rajaa, ja mikäli koronapotilaiden määrä jatkaa kasvuaan, voi tilanne johtaa esimerkiksi suurten #leikkausten siirtämiseen. Tämä korostaa tarvetta jatkaa voimakasta #koronavirusrokotusten edistämistä, jotta voidaan ehkäistä vakavien #koronavirustapausten määrän kasvua.

On myös tärkeää muistaa, että #koronavirus on edelleen olemassa, vaikka rajoituksia onkin löysätty. Siksi on tärkeää noudattaa #hygieniaohje’ita, välttää tarpeetonta matkustamista ja pysyä kotona, mikäli tuntee #flunssa’n kaltaisia oireita. Näillä toimilla voidaan ehkäistä uusien #tartuntaketju’jen syntymistä ja vähentää #kuormitusta #terveydenhuollolle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö